Ζαγόρι: Δύο προτάσεις για το LEADER

Δύο προτάσεις θα καταθέσει ο Δήμος Ζαγορίου στο νέο LEADER. Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην έγκριση της μελέτης και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου:«Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Κουκούλι – Αυχήν Άγιος Μηνάς (Τμήμα Χ.Θ. 0+000 – 0+738,71)» με προϋπολογισμό 73.000 ευρώ.

Επίσης, ενέκρινε τη μελέτη και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου : «Αποπεράτωση κτιρίου Πνευματικού Κέντρου Μηλιωτάδων» με προϋπολογισμό 185.000 ευρώ.

Το Σώμα αποδέχθηκε την κάλυψη επιπλέον δαπάνης από ιδίους πόρους πέραν της ανώτατης επιλέξιμης του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Επιχορήγηση Μελετών Ωρίμανσης Έργων των ΟΤΑ» του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων».

Πρόκειται για τις μελέτες των έργων,«Εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του Κτιρίου της Αναγνωστοπουλείου Σχολής και Μετατροπής σε Κτίριο Διοίκησης», στο Δίλοφο με προϋπολογισμό 75.000 ευρώ και, «Ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός Δημοτικού Οδοφωτισμού Δήμου Ζαγορίου» με προϋπολογισμό 20.000 ευρώ. Ο Δήμος θα καλύψει, εφόσον απαιτηθεί, ποσό 10.000 ευρώ, δεδομένου ότι το Ταμείο διαθέτει μέχρι 85.000 ευρώ για τις μελέτες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ