Υψηλές πληρότητες, υψηλές προσδοκίες

papigko panoramiki

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα κυμαίνονται οι πληρότητες στο Νομό Ιωαννίνων αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου καθώς πρόκειται για την πρώτη Πασχαλινή έξοδο μετά το 2019 που δεν συνοδεύεται από κανέναν απολύτως περιορισμό λόγω της πανδημίας.

Έτσι όλα δείχνουν ότι η φετινή θα σπάσει ρεκόρ κάτι που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες και για το επόμενο διάστημα και κυρίως για την θερινή σεζόν που βρίσκεται μπροστά μας.

Στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου ήδη μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά και μικρότερης δυναμικότητας ανοίγουν και δεν πρόκειται να κλείσουν μέχρι τα μέσα φθινοπώρου.

Σε ότι αφορά το κομμάτι των τιμών, αυτές εμφανίζονται ανεβασμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και το 2019 που είναι και το έτος αναφοράς και αυτό οφείλεται στον υψηλό πληθωρισμό, αλλά και στην υψηλής ζήτησης.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, αυξημένο ρυθμό κρατήσεων για τις ημέρες του Πάσχα εμφανίζουν όλοι οι παραδοσιακοί προορισμοί της εορταστικής περιόδου, τόσο σε ορεινές και παράκτιες, όσο και σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς η μεγάλη κινητικότητα του εγχώριου τουρισμού οφείλεται στο γεγονός ότι μετά από τρία χρόνια επιστρέφει η κανονικότητα. Τα ξενοδοχεία είναι πλέον ανοικτά κι έτσι δόθηκε η δυνατότητα στα τουριστικά γραφεία να οργανώσουν την προσφορά τους έγκαιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ