Υπουργός Εξωτερικών: Η Αλβανία έτοιμη να υποδεχθεί χιλιάδες Αφγανούς

afganistan

Η Αλβανία είναι έτοιμη να υποδεχθεί χιλιάδες Αφγανούς. Την ανακοίνωση έκανε η Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κατά την τηλε- σύνοδο που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ για να εκτιμήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Olta Xhaçka επιβεβαίωσε ότι η χώρα της είναι έτοιμη να δεχθεί πρόσφυγες και επέκρινε άλλες που δεν ανοίγουν τα σύνορά τους και δεν παρέχουν καταφύγιο σε Αφγανούς.

«Είναι απαράδεκτο οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να μην μπορούν να προσφέρουν στέγη και νέα ζωή στους ανθρώπους που εργάστηκαν και αγωνίστηκαν για το μέλλον. Αν το κάνει αυτό η Αλβανία, ποια χώρα σε αυτό το τραπέζι δεν θα μπορούσε να το κάνει;! », είπε η Αλβανίδα Υπουργός απευθυνόμενη στους υπόλοιπους Υπουργούς.

«Η Αλβανία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει χιλιάδες Αφγανούς. Αυτή είναι μια πρόκληση για το ΝΑΤΟ στο σύνολό του. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους που δούλεψαν και πολέμησαν μαζί μας. Μπορούμε και πρέπει να βοηθήσουμε» έγραψε λίγο αργότερα η Xhaçka στο Twitter.

Η Αλβανία έχει κάνει γνωστό εδώ και μέρες ότι θα υποδεχθεί πρόσφυγες και ήδη έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες προς το παρόν σε κοιτώνες στα Τίρανα και το Δυρράχιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ