Υποκλοπών συνέχεια.. Ολομέλεια για την Εξεταστική

vouli

Νέα αντιπαράθεση αναμένεται να έχουν τη Δευτέρα στη Βουλή κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, καθώς θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Σημείο αιχμής, στην αυριανή συζήτηση, το χρονικό εύρος της διερεύνησης.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία και για να υπερψηφιστεί η πρόταση πρέπει να πάρει 120 θετικές ψήφους.

Τα κόμματα λαμβάνουν θέσεις μάχης και οριστικοποιούν τη στάση που θα κρατήσουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ θα σεβαστεί το δικαίωμα της μειοψηφίας, δηλώνοντας “παρών”. Όμως τόσο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, όσο και κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής, αναμένεται να ζητήσει την επέκταση του ελέγχου και σε άλλες περιόδους.

“Ναι” στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να πει στη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όσον αφορά στο θέμα της διεύρυνσης υπάρχει η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή των πολιτικών αρχηγών ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα που τίθεται για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, είπε πως “όποιος έχει στοιχεία να τα προσκομίσει και να τα καταθέσει και τότε μπορεί να συσταθεί μια ξεχωριστή εξεταστική επιτροπή. Χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση δεν γίνεται τίποτε περισσότερο από πόλεμος εντυπωσιασμού και προπαγάνδας σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι υπέρ της διεύρυνσης της ελεγχόμενης περιόδου, αρκεί όπως επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και τεκμηρίωση.

Θετική ψήφο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα δώσει και το ΚΚΕ, θα επιμείνει όμως και στη διερεύνηση του θέματος των παρακολουθήσεων του τηλεφωνικού κέντρου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. “Ναι” στην εξεταστική επιτροπή αναμένεται να πουν Ελληνική Λύση και Μέρα25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ