Υπό την… σκιά των ασφαλτικών οι ιχθυοκαλλιεργητές της Σαγιάδας

Βαριά βιομηχανία της Ηπείρου οι ιχθυοκαλλιέργειες που αναπτύσσονται στην περιοχή της Σαγιάδας, όμως και πάλι πάνω από την σημαντικότερη δραστηριότητα της περιοχής πέφτει η σκιά των ασφαλτικών… Άπαντες τελούν εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχουν προσφύγει επιδιώκοντας έτσι την ακύρωση της αδειοδότησης που άναβε το πράσινο φως για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Η υπόθεση βέβαια έχει μεγάλο παρελθόν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα έχει και μέλλον.

Η εγκατάσταση μονάδας ασφαλτικών και αποθηκών πετρελαίου δίπλα στα σύνορα και σε ένα χώρο όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας της Ηπείρου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και έχει συναντήσει την κάθετη διαφωνία της Περιφέρειας Ηπείρου, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και άλλων φορέων.

Ο προβληματισμός λοιπόν για το μέλλει γενέσθαι δεν έλειψε από την ετήσια γιορτή τσιπούρας που οργάνωσαν οι ιχθυοκαλλιεργητές στην Σαγιάδα και προσέλκυσε για μία ακόμη φορά πλήθος κόσμου.

«Δεκαοκτώ χρόνια κάνουμε αυτή την γιορτή αλλά 18 χρόνια κάποιοι προσπαθούν να μας καταστρέψουν καθώς θέλουν να φέρουν τη μονάδα με τα ασφαλτικά και τα πετρέλαια» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Χεκίμογλου.

Υπογράμμισε ακόμη ότι μία  τέτοια λειτουργία θα σημάνει το τέλος του κλάδου που αναπτύσσεται ραγδαία, αυξάνει τις εξαγωγές και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίες σε καιρούς βαθιάς οικονομικής κρίσης.

«Μέχρι τώρα καταφέραμε να αποτρέψουμε την καταστροφή, ελπίζουμε να το κάνουμε και στο μέλλον», επεσήμανε ενώ ευχαρίστησε και το κράτος και την Περιφέρεια Ηπείρου που στηρίζει τον κλάδο.

Χάρη στην βοήθεια αυτή η παραγωγή έχει αυξηθεί και μαζί οι εξαγωγές.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως επιμένουν να βάλουν μία μονάδα με πετρέλαια δίπλα στα σύνορα», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος έχει τοποθετηθεί πολλές φορές δημόσια για την συγκεκριμένη μονάδα.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος μπορεί να τονίσει την οικονομία της Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, χαρακτήρισε ως βαριά βιομηχανία της περιοχής, την ιχθυοκαλλιέργεια ενώ εξήρε και το κοινωνικό έργο του Σωματείου, το οποίο εφοδιάζει με ψάρια όλα τα κοινωνικά παντοπωλεία του Νομού Θεσπρωτίας.

Ευχαριστίες απηύθυνε και προς την διοίκηση του ΟΛΗΓ η οποία προχώρησε σε έργα ανάπλασης στην παραλία της Σαγιάδας ενώ μετέφερε μία καλή είδηση από τον Πρόεδρο της Εγνατίας ΑΕ, ο οποίος του έκανε γνωστό ότι προχωρά μέσω του Interreg η οριστική μελέτη για τον δρόμο από το Λαδοχώρι μέχρι το Μαυρομάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ