Υπό την σκέπη του Πανεπιστημιακού οι δομές ψυχικής υγείας

dioikites nosokomeion

Μία νέα σελίδα για τις δομές ψυχικής υγείας ανοίγει στο Νομό Ιωαννίνων. Μία εκκρεμότητα ετών έκλεισε, παρά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει πριν από λίγους μήνες.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Προεπαγγελματικής Κατάρτισης και ο Ξενώνας Αποκατάστασης, αποτελούν πλέον δομές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειακού Ιωαννίνων.

Η παραλαβή τους έγινε σήμερα από τον Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Θωμά Υφαντή ενώ είχε προηγηθεί η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου μεταξύ των Διοικητών του Πανεπιστημιακού και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Νίκου Κατσακιώρη και Σπύρου Δερδεμέζη.

Με την παραλαβή από τον κ. Υφαντή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετάβασης των δομών από το Γ.Ν. Χατζηκώστα Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και διευθετήθηκε μια εκκρεμότητα δεκαετιών.

Εκτίμηση είναι ότι με τη νέα εξέλιξη θα δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης των κοινοτικών υπηρεσιών που παρέχουν οι ψυχιατρικές δομές και αναζωογόνησης των ψυχιατρικών υπηρεσιών αποκατάστασης των χρονίως πασχόντων.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία μετάβασης των υπηρεσιών στο Π.Γ.Ν.Ι. ήταν ομαλή και ήδη το Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα ξεκινήσει να δέχεται αιτήματα από την 1η Νοεμβρίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ