Υπάλληλος της Πρωτοβάθμιας με υλικό παιδικής πορνογραφίας

pornografiaΈκπληκτοι έμειναν ακόμη και οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων όταν εντόπισαν ότι ο άνθρωπος που ασχολούνταν με υλικό παιδικής πορνογραφίας ήταν υπάλληλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης είχαν την σχετική πληροφορία και την αξιοποίησαν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, όπως έχουν πράξει και σε άλλες περιπτώσεις ακόμη πιο δύσκολες.

Την Παρασκευή ο συγκεκριμένος υπάλληλος κατελήφθη σε ίντερνετ καφέ της πόλης, το οποίο συχνά χρησιμοποιούσε για να μην κινήσει υποψίες στην υπηρεσία του ή για να αποφύγει να κάνει χρήση του υπολογιστή που είχε στο σπίτι του.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας τον συνέλαβαν έχοντας στην κατοχή τα γνωστά στικάκια που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά ηλεκτρονικών αρχείων. Εκεί είχε αποθηκεύσει υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο νωρίτερα είχε κατεβάσει από το διαδίκτυο.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου κατασχέθηκαν υπολογιστές και άλλο υλικό. Το υλικό αυτό αποστέλλεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων στα αρμόδια εργαστήρια στην Αθήνα προκειμένου να γίνει πλήρης έλεγχος.

Το στοιχείο πάντως που εντυπωσιάζει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που παρείχε τις υπηρεσίες του στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση –δεν πρόκειται για δάσκαλο αλλά για διοικητικό υπάλληλο- κι αφιέρωνε πολύ από τον χρόνο του στη διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Με την σύλληψη αυτή οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας αποδεικνύουν την εμπειρία και την ικανότητά τους και σε υποθέσεις που σχετίζονται με τις πολύ σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ