Υγειονομική βόμβα οι επαναπατρισθέντες

«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε τους επαναπατρισθέντες Έλληνες φοιτητές από την Ισπανία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Και αυτό διότι 21 από τους 263 επιβάτες που γύρισαν στην Αθήνα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Συγκεκριμένα από τη Βαρκελώνη ήταν 11 άνδρες και 3 γυναίκες και από τη Μαδρίτη 6 γυναίκες και 1 άνδρας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουμε λάβει και να λειτουργεί σωστά» ανέφερε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, όπως είπε, έγινε έλεγχος σε 17 άτομα που νοσούν και βρέθηκαν όλοι τους στα σπίτια τους. Ωστόσο σε 161 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε “στενές επαφές” οκτώ άτομα βρέθηκαν εκτός σπιτιού και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα 5.000 ευρώ ενώ ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Ακόμη επεσήμανε πως στο πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου «έχουν σταλεί 1,3 εκατ. sms στο 13033 μέσα σε ένα 24ωρο» τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε λέγοντας ότι υπήρξε ένα υψηλό ποσοστό που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία».

Επίσης υπενθύμισε ότι οι πολίτες πρέπει α) να μπαίνουν στο forma.gov.gr και να παίρνουν τις φόρμες μετακίνησης, β) να εκτυπώνουν τις αιτήσεις, γ) να χρησιμοποιούν ακόμα και χειρόγραφες αιτήσεις στην περίπτωση μη επιτυχούς αποστολής sms.

Αναφορικά με τη φόρμα Α πρέπει υποχρεωτικά να φέρει τη σφραγίδα του εργοδότη ειδάλλως θα επιβάλλεται πρόστιμο ξεκαθάρισε επίσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με τους εργαζόμενους σε εταιρείες κοινοχρήστων είπε ότι χρειάζονται να έχουν «βεβαίωση εργοδότη όπου θα αναγράφεται το ωράριο εργασίας και οι διευθύνσεις των πολυκατοικιών που θα πηγαίνουν».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ