Χιονίζει στα ορεινά.. Δέκα μηχανήματα στους δρόμους… Απαγορευτικό για τα φορτηγά

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται από νωρίς το απόγευμα σε όλες σχεδόν τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου ενώ εξ αιτίας των ανέμων που επικρατούν το χιόνι φτάνει και σε πιο χαμηλά σημεία. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει κινητοποιήσει ήδη δέκα μηχανήματα για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου ενώ γίνονται και ρίψεις αλατιού για ν’ αντιμετωπιστούν προβλήματα παγετού. Άλλα πέντε μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρέμβουν στην περίπτωση που χρειαστεί τις επόμενες ώρες. Η κίνηση λόγω του εορταστικού τριημέρου είναι αυξημένη και οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι χιονοπτώσεις στην Ήπειρο δεν θα έχουν μεγάλη ένταση και διάρκεια.

Ωστόσο θα συνεχιστούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις επόμενες ημέρες ενώ ανήμερα των Θεοφανείων και κατά τόπους θα σαρώνουν ισχυροί άνεμοι.

Με απόφαση της Αστυνομίας σε ισχύ τίθεται και πάλι από τις έξι το απόγευμα της Κυριακής η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών άνω του 1,5 τόνου τόσο στην Εγνατία όσο και στην Ιόνια Οδό.

Η απαγόρευση ισχύει έως και την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και ώρα 24:00.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ