Ξέμειναν από αγροτικούς γιατρούς….

IATREIOΔιογκώνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Δήμο Νικολάου Σκουφά Άρτας εξ αιτίας της έλλειψης γιατρών. Κάτοικοι χωριών είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να φτάσουν στο Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης ή σε κάποιο από τα περιφερειακά ιατρεία. Άλλωστε κι αυτά συρρικνώνονται καθώς από τα έξι που υπήρχαν στο Δήμο λειτουργούν πλέον μόνο δύο.

Πιο συγκεκριμένα, η Δημοτική Ενότητα Κομποτίου, που αριθμεί περίπου 3.500 κατοίκους, βρίσκεται για πρώτη φορά εγκαταλελειμμένη από ιατρική φροντίδα, καθώς εδώ και τέσσερις μήνες δεν υπάρχει αγροτικός ιατρός. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και καθημερινά προβλήματα στους κατοίκους και των γύρω χωριών, όπως οι Σελλάδες και το Φωτεινό.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Κομμένο, όπου ούτε εκεί έχει καλυφθεί η θέση αγροτικού ιατρού. Εκεί, αν οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν ιατρικό πρόβλημα, η μόνη λύση είναι να μεταβούν στο Νεοχώρι, που έχει την τύχη να το επισκέπτεται ιατρός κάθε βδομάδα, όπως και το Πέτα. Τα πεδινά χωριά Αγία Παρασκευή, Ανθότοπος και Κολομόδια αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα ιατρικής φροντίδας, όπως και η Μεγάρχη. Όσον αφορά τον ορεινό όγκο του Δήμου και τα χωριά Μαρκινιάδα, Μελάτες, Ζυγός, Μέγκλα, Κλειστό, βρίσκονται στην ίδια δυσμενή κατάσταση.

«Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να είναι γενικότερο. Kαθίσταται πλέον φανερή και η αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Άνω Καλεντίνης, καθώς από τις 19 θέσεις αγροτικών ιατρών, καλυμμένες είναι μόλις οι εννέα. Η κατάσταση είναι τραγική», σημειώνει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Στάθης Γιαννούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ