Ξεμένει από Πυροσβεστικές δυνάμεις η Ήπειρος

pirosvestika oximata

Στις φωτιές της Πελοποννήσου έχει μετακινηθεί ισχυρή δύναμη από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηπείρου και μετά από σχετική εντολή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αποτέλεσμα είναι οι υπηρεσίες να έχουν αποδυναμωθεί κατά πολύ και να μην μπορεί να εκτελεστεί ο σχεδιασμός και η επάνδρωση των περιπολικών.

Το γεγονός αυτό καυτηριάζει με επιστολή της προς τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στην πυρκαγιά στην Κόρινθο υπάρχουν 10 οχήματα με 40 άτομα πλήρωμα, στην πυρκαγιά στον Πύργο υπάρχουν 5 οχήματα με 10 άτομα και στην Πάτρα είναι 15 άτομα πεζοπόρο.

Το πρωί του Σαββάτου που θα ξεκινήσουν οι αλλαγές θα είναι στο δρόμο ή σε πυρκαγιές πάνω από 20 οχήματα μαζί με τα βοηθητικά και πάνω από 130 άτομα, αν προστεθούν κι αυτοί που είναι σε επιφυλακή στις Υπηρεσίες.

«Οι πυροσβέστες και πυροσβέστριες της Ηπείρου σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν είναι αντίθετοι στην ενίσχυση άλλων υπηρεσιών για οποιοδήποτε συμβάν και ιδίως για πυρκαγιές σαν αυτές που μαίνονται. Όπου έχουν πάει  προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και είναι πάντα πρόθυμοι. Παρόλα αυτά θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι όλες αυτές οι μετακινήσεις έχουν αποδυναμώσει κατά πολύ την Περιφέρεια Ηπείρου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελεστεί ο σχεδιασμός σχετικά με την επάνδρωση των περιπολικών με ότι αυτό συνεπάγεται», σημειώνεται στην επιστολή της Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ