Ξεκινούν οι εργασίες στο βόρειο τμήμα του Ε65

E65_NOTIO_TMHMA1

Έπειτα από δέκα χρόνια αβεβαιότητας, το Βόρειο Τμήμα του Ε65 (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας) μπαίνει επιτέλους σε τροχιά ολοκλήρωσης, τονίζει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Επίσης, προσθέτει: «Με συστηματική δουλειά και αλλεπάλληλες επαφές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε και να εντάξουμε εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότησή του στο Ταμείο Ανάκαμψης. Και τώρα προχωράμε στη δέσμευση 65,5 εκατ. ευρώ για την πληρωμή της 1ης καταβολής της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου».

«Το Βόρειο Τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας θα εξασφαλίσει γρήγορες και πάνω απ’ όλα ασφαλείς μετακινήσεις και θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της Δυτικής Μακεδονίας ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη περίοδο της απολιγνιτοποίησης».

Η ολοκλήρωση του Ε65 έχει πολλά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι θα τονώσει την απασχόληση με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας, ενώ το έργο το ίδιο συνεισφέρει περίπου 0,5% στο ΑΕΠ της χώρας. Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας – Ε65 είναι έργο κομβικής σημασίας, αφού συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Η σημασία για την τοπική οικονομία είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Επίσης, με την ολοκλήρωση του έργου:

-το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά,

-η απόσταση Αθήνα-Γρεβενά και Αθήνα-Μέτσοβο θα μειωθεί σε μόλις 4 ώρες,

-η μετάβαση στην Καστοριά και στην Κοζάνη θα είναι υπόθεση 4,5 ωρών.

Επιπροσθέτως περιοχές με σημαντικό τουριστικό ενδιαφέρον όπως τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, τα Άγραφα, το Μέτσοβο και το Καρπενήσι θα είναι προσβάσιμες, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

Τέλος, με τον αυτοκινητόδρομο θα συνδέονται τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Βόλου. Μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ο Ε65 θα διευκολύνει τις διεθνείς επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές από την Ελλάδα προς τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη προσφέροντας μια εναλλακτική διαδρομή, η οποία είναι συντομότερη της υφιστάμενης, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετεί και τις οδικές μετακινήσεις προς την Αλβανία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ