Ξεκινούν δρόμους και αποχέτευση στα Καρδαμίτσια

DROMOSΕγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου η τροποποίηση της μελέτης αναβάθμισης της τοπικής οδού σύνδεσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρμάρων με την πόλη των Ιωαννίνων στον οικισμό Καρδαμίτσια.

Βάση της τροποποίησης, στο έργο περιλαμβάνεται πλέον και η κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού. Ο προϋπολογισμός φτάνει στα 5.089.000 ευρώ.

Η σύμβαση με τον ανάδοχο των έργων οδοποιίας έχει υπογραφεί ενώ άμεσα ολοκληρώνονται οι απαλλοτριώσεις. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη κατασκευής ενός έργου ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του κόμβου Καρδαμιτσίων, την αναβάθμιση της τοπικής οδού Εθνικής Αντιστάσεως στον οικισμό Καρδαμίτσια και του τμήματος που συνδέει αυτή με την παράκαμψη των Ιωαννίνων.

Το συνολικό μήκος των υπό κατασκευή οδών είναι 1.720 μέτρα.

Με την ολοκλήρωσή του, επιτυγχάνεται η λειτουργική αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης μέρους του βόρειου τμήματος της πόλης των Ιωαννίνων με το εθνικό οδικό δίκτυο, συμβάλλοντας έτσι και στην οδική παράκαμψη του αστικού κέντρου. Επίσης οι οδοί εξυπηρετούν και την πρόσβαση σε παρόδιες ιδιοκτησίες.

Με το έργο που προστέθηκε στην αρχική μελέτη, θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων καθώς και αντικατάσταση- επέκταση του αγωγού ύδρευσης στην περιοχή παρέμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ