Ξεκίνησε η ανάπλαση της Κυανής Ακτής

KYANH_ERGAΞεκίνησε μετά από μεγάλη καθυστέρηση και πολλές διαβουλεύσεις το έργο ανάπλασης της Κυανής Ακτής, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προυπολογισμό 3,6 εκατομμύρια ευρώ και εκτελείται από τον ΕΟΤ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από τον Παντοκράτορα και θα εξελιχθούν σε όλο το παραλιακό μέτωπο, με στόχο την αναβάθμιση της ζώνης αλλά και την δημιουργία χώρων για εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες.

To έργο αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ θα βελτιώσει και την θέση της Πρέβεζας στην Τουριστική Αγορά.

H περιοχή ανάπλασης έχει χωριστεί σε τρία τμήματα και μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται κατασκευή πεζοδρόμων, πλακοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμός, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και ποδηλάτων, εγκατάσταση υπαίθριων καθιστικών, φύτευση του χώρου κ.α. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν με την επίβλεψη της ΛΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων η οποία θα μεριμνήσει για τη διάσωση και ανάδειξη αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία ενδέχεται να εντοπιστούν κατά την διάρκεια των εργασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

trofima

ΤΕΒΑ μέχρι το 2023

Την ολοκλήρωση του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ