Ξεκινά το πρόγραμμα για τις μικρές επιχειρήσεις

ergostasioΜε περισσότερες από 800 αιτήσεις στο ενεργητικό του και υπερδιπλάσιο (ακριβώς λόγω της αυξημένης ζήτησης) μπαίνει στην αφετηρία το πρόγραμμα «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν 20-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης» (Πρόσκληση Γ’) του υπουργείου Εργασίας.

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου το υπουργείο ανακοίνωσε κι επίσημα την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, υποβλήθηκαν συνολικά 827 αιτήσεις, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός του αυξήθηκε από 20 εκατ. ευρώ σε 73,7 εκατ. ευρώ προκειμένου, όπως σημειώνεται, να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους να επωφεληθούν του προγράμματος.

Επιπλέον, για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία, η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων προχώρησε στην τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, όσον αφορά τον τρόπο και τα δικαιολογητικά πληρωμής των επιχειρήσεων (δικαιούχων). Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δυνατότητα πληρωμής των επιχειρήσεων εναλλακτικά χωρίς έκδοση εγγυητικής επιστολής προκαταβολής, αλλά με αντίστοιχη υλοποίηση φυσικού αντικειμένου και μετά την πιστοποίηση της υλοποίησής του από το ΕΙΕΑΔ.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Προγράμματος χρηματοδοτούνται οι:

– Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που αφορούν σε θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας ή προσωπικού κ.α.

– Δράσεις για την κατάρτιση/επανακατάρτιση του προσωπικού που θα υλοποιηθούν από τα Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Φορέας Διαχείρισης του Προγράμματος είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Συνολικά ωφελούνται 18.000 εργαζόμενοι, είτε πλήρους απασχόλησης, είτε σε «εκ περιτροπής» εργασία, είτε σε μερική απασχόληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ