Ξεκινά η μεταφορά των σκουπιδιών της Κέρκυρας

kerkira skoupidia

Άμεσα, πιθανότατα το ερχόμενο Σάββατο, ξεκινά η μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας με προορισμό τη μονάδα της ΔΙΑΔΥΜΑ στην Κοζάνη.

Η σύμβαση για την μεταφορά υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας.

Η δήμαρχος σε δηλώσεις της ανέφερε ότι πρόκειται για μία σημαντική στιγμή καθώς λύνεται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα του νησιού και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναληφθούν εικόνες όπως αυτές των προηγούμενων ετών.

Το κόστος της μεταφοράς ανέρχεται σε 76 ευρώ τον τόνο και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σύμβασης θα μεταφερθούν στην Κοζάνη περίπου 25 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών.

Το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ το αυτό θα συμβαίνει σε καθημερινή βάση, με φόρτωση των containers από το Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου αργά κάθε βράδυ.

Για την μεταφορά δεν δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες κατά την διάρκεια των δηλώσεων που έγιναν. Σημειώθηκε μόνο ότι αυτή θα γίνεται με τις αυστηρές προυποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις δηλώσεις δεν έγινε καμία αναφορά αν θα χρησιμοποιηθεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ή η Σαγιάδα όπως φημολογείται το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ