Ξεκινά από την Τρίτη η επίταξη των γιατρών

nosokomeio enew

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υιοθέτηση του «γαλλικού μοντέλου» που προβλέπει ότι για να διατηρηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει τα άτομα άνω των 65 ετών να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου, άφησε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα υπάρξουν «σημειακές βελτιώσεις» των υγειονομικών μέτρων, χωρίς παρεκκλίσεις από τη φιλοσοφία του σχεδιασμού για τον περιορισμό της πανδημίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για περιορισμό των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους και κανενός είδους λοκντάουν. 

Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, σημείωσε ότι «έχουμε πρωτοκόλλα για την κινητικότητα των ανεμβολίαστων, αποδίδουμε έμφαση στον εμβολιασμό και με την πρώτη, αλλά και με την τρίτη δόση». 

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι η κυβέρνηση δε συζητά κανενός είδους υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και κυρώσεις, ωστόσο «έχει ανοίξει συζήτηση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για το αν το πιστοποιητικό νόσησης θα συνδέεται με την τρίτη δόση». 

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ανακοίνωσε ότι από αύριο το υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσει τις διαδικασίες επίταξης υπηρεσιών, αν σήμερα το βράδυ που λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους γιατρούς να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία, διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ