Ξεκάθαρη θέση από τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας

geniko emvolio

Σαφή και ξεκάθαρη θέση για τους εμβολιασμούς παίρνει ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας αποδοκιμάζοντας δημόσια πρωτοφανείς δηλώσεις και ισχυρισμούς που διατύπωσε μέλος του και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο ότι τα εμβόλια είναι άχρηστα και ότι οι μεταλλάξεις προέρχονται από τους εμβολιασμένους.

«Συνεπώς, η άρνηση και η απόρριψη στο νέο και το καινοτόμο δεν αποτελεί σύγχρονο ρεύμα αμφισβήτησης αλλά ένα φοβικό σύνδρομο, ερχόμενο από τα βάθη της ιστορίας! Ως Ιατρικός Σύλλογος που θεσμικά έχουμε ρόλο επιστημονικού συμβούλου της Πολιτείας, οφείλουμε να αποκηρύξουμε ως αντιεπιστημονικές, ανυπόστατες και επικίνδυνες τέτοιες απόψεις. Από όπου και αν προέρχονται από όποιον και αν διατυπώνονται. Επίσης, στο πλαίσιο των καταστατικών μας υποχρεώσεων είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε τέτοιες απόψεις στα αρμόδια όργανά μας» σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Καταλήγοντας επαναλαμβάνει την έκκληση προς τους πολίτες να αψηφούν τέτοιες απόψεις που διατυπώνονται «από ποικιλώνυμους εκφραστές της δήθεν άλλης «άποψης».

«Καθότι εμείς ως Γιατροί μεθοδολογικά υπερασπιζόμαστε κάθε άποψη, αρκεί αυτή να βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και όχι σε λαϊκίστικα πυροτεχνήματα. Η σύσταση του ΙΣΑ παραμένει σταθερή και ισχυρή για μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της νόσου covid 19. Για τα υπόλοιπα οφείλει να μεριμνήσει η Πολιτεία και με τα εντεταλμένα όργανά της να προασπίσει ενεργητικά τη Δημόσια Υγεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ