Ξεδιπλώνεται το πάρτι εκατομμυρίων….

DIMARXEIO_FILIATESΤο έλλειμμα που είχαν εντοπίσει οι ορκωτοί ελεγκτές στον πρώην Δήμο Παραποτάμου φαίνεται ότι ωχριά μπροστά σε αυτό που εντοπίζεται στο Δήμο Φιλιατών!

Τα έργα και οι ημέρες της προηγούμενης δημοτικής αρχής είχαν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα μέσα ενημέρωσης. Φαίνεται όμως ότι τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να ξεδιπλωθεί το μεγάλο πάρτι που είχε στηθεί επί χρόνια.

Οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στο Δήμο Φιλιατών διαφάνηκαν το 2009, όταν σημειώθηκε μία περίεργη κλοπή με λεία 80 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.

Από κει και πέρα άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου….

Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης έκαναν φύλλο και φτερό το ταμείο του Δήμου για την περίοδο 2008 και 2009, αποκαλύπτοντας ένα μεγάλο σκάνδαλο. Σε έναν τόσο μικρό Δήμο η μαύρη τρύπα που αποκαλύφθηκε έφτανε στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση φτάνει στον Εισαγγελέα και με απόφασή του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα για τον δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο, τους δύο αντιδημάρχους και την υπεύθυνη του ταμείου.

Την περίοδο εκείνη ο τότε Δήμαρχος Μηνάς Ντουμάζιος, παραδέχεται ότι γίνονταν πληρωμές εξωλογιστικά, με προφορική εντολή δική του, υποστηρίζει όμως ότι το ποσό αυτό δεν ξεπερνά τα 106.000 ευρώ. «Αμφισβητώ το έλλειμμα του 1,7 εκατ. ευρώ και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου για να δικαιωθώ», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Τώρα γράφεται η επόμενη πράξη του δράματος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών εισάγονται για συζήτηση οι ισολογισμοί της τελευταίας (προ Καλλικράτη) πενταετίας του Καποδιστριακού Δήμου Φιλιατών, επί θητείας Μηνά Ντουμάζιου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών που διενήργησαν τον ταμειακό έλεγχο, εντοπίζει σε βάθος πενταετίας έλλειμμα 4,5εκ. ευρώ. Από αυτά 3,7 εκ. αφορούν σε ταμειακό έλλειμμα του Δήμου, ενώ 800.000 περίπου σε ταμειακό έλλειμμα στο ταμείο της ύδρευσης.
Στη σημερινή δημοτική αρχή πέφτει το βαρύ χρέος να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους ανήκουν και παράλληλα να βάλει τάξη στο οικονομικό χάος, το οποίο είναι υπερβολικά μεγάλο για τα δεδομένα των Φιλιατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ