Βρήκαν τον…. Μάστορά τους…

Η οργισμένη ανάρτηση του Χρήστου Μάστορα για τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών τάραξε τα νερά.

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον γνωστό τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα και του μετέφερε την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντηθεί μαζί του για να συζητήσουν για το θέμα που αφορά στο δικαίωμα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από τη Βόρεια Ήπειρο.

Η επικοινωνία έγινε μετά την οργισμένη ανάρτηση του Χρήστου Μάστορα για την αδικία εις βάρος ομογενών από τη Βόρεια Ήπειρο από τη μη κατάργηση, στο νέο Ασφαλιστικό, πρόβλεψης του νόμου Κατρούγκαλου, βάσει της οποίας οι Βορειοηπειρώτες λαμβάνουν μικρότερες, κατά πολύ, συντάξεις σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες που έχουν τα ίδια ένσημα.

Όπως κατήγγειλε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες», η προβολή του θέματος από τα mainstream μέσα ενημέρωσης ήταν από αναιμική έως ανύπαρκτη. Εξ ου και η οργισμένη ανάρτησή του σε Ιnstragram και Facebook χάρη στην οποία τελικά το ζήτημα αναδύθηκε στην επικαιρότητα.

Ο Χρήστος Μάστορας δεν έμεινε όμως μόνο στην καταγγελία, αλλά ζήτησε την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, τονίζοντας με νόημα πως «αν δεν τον κάνετε, κάποια στιγμή θα διορθώσουμε κι εμείς το λάθος που κάναμε στις κάλπες». Η αντίδραση του Μαξίμου φαίνεται πως ήταν άμεση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, να προαναγγέλλει διάταξη που θα μειώνει το προαπαιτούμενο διάστημα παραμονής των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να έχουν την πλήρη κάλυψη που προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τώρα εκκρεμεί το ραντεβού των Μητσοτάκη – Μάστορα , ώστε να συζητήσουν και από κοντά τα θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ