Βραβεύσεις μαθητών της Βελλάς με νέες αιχμές του Μητροπολίτη

vella matites

Τους πρωτεύσαντες μαθητές του ΓΕΛ Βελλάς και  την διευθύντρια του Λυκείου κ. Καλύβα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων προκειμένου να τους δώσει τα βιβλία εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου.

Κι όλα αυτά σε μια ιδιαίτερη μέρα λόγω των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου η οποία εισηγήθηκε το τέλος της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης για την Βελλά και την μεταφορά αυτής –για εθνικούς λόγους- στην Θεσσαλονίκη!

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχαρίστησε ιδιαίτερα την διευθύντρια του σχολείου για την μεγάλη προσπάθεια που έκανε και για μία ακόμη φορά καυτηρίασε τις αποφάσεις της Συνόδου.

«Βρισκόμαστε στην τραγική θέση να πούμε ότι η ίδια η Σύνοδος, η οποία σας βραβεύει με αυτό τον τρόπο, σας επιβραβεύει για τον κόπο και την προσπάθειά σας, αποφασίζει το κλείσιμο αυτών των σχολών και μάλιστα, δυστυχώς, το κλείσιμο όλων των σχολών της Βελλάς. Είναι μια τραγική εξέλιξη, η οποία μας ανησύχησε πάρα πολύ το τελευταίο τριήμερο και για την οποία υπήρξαν και υπάρχουν ποικίλες αντιδράσεις σε όλη την κοινωνία της περιοχής και δεν σας κρύβω ότι εγώ έφτασα στα ανθρώπινα όριά μου αυτές τις ημέρες με κίνδυνο ακόμα και της υγείας μου.

Είναι ένα οξύμωρο πράγμα από τη μια να βραβεύουμε τους ανθρώπους για τις επιδόσεις τους και από την άλλη να τους λέμε ότι το σχολείο σας δεν θα υπάρχει πια. Αλλά είναι και ένα σημείο των καιρών που δείχνει ότι δυστυχώς πια δεν υπάρχουν στεγανά και δυστυχώς σε όλους τους χώρους μπορούμε άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε.

Αυτό ας είναι ένα μάθημα για όλους μας και ειδικά ένα μάθημα για εσάς τα νέα παιδιά να μην ακολουθήσετε αυτό το παράδειγμα. Να μη λέτε άλλα και να κάνετε άλλα, αλλά να είσαστε δυνατοί, στιβαροί άνθρωποι, που θα λέτε κάτι επειδή το πιστεύετε και αυτό το κάτι θα παλεύετε στη ζωή σας να το κάνετε και πράξη» ανέφερε.

Η Διευθύντρια του Σχολείου ευχαρίστησε για την στήριξε που υπήρξε όπως ευχαρίστησε και όλους τους γονείς.

«Οι γονείς μάς δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης και τα παιδιά τους, έστω και για ένα χρόνο, θα μας τα εμπιστευτούν σε αυτό το σχολείο. Θεωρώ ότι και η τελεία να μπει, μπαίνει με αξιοπρέπεια. Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Κάτι που ήταν και προσωπικός στόχος δικός μου. Αλλά θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά γέμισαν τις βαλίτσες τους με κάτι. Στενοχωριέμαι όμως για τα παιδιά που δεν θα προλάβουν να γευτούν όλα αυτά που θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε. Είχαμε κι άλλα σχέδια κι άλλα όνειρα» σημείωσε.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης ανέφερε στο σχολείο γινόταν πολύ σημαντική δουλειά «κι αυτός είναι ένας λόγος ακόμα να πούμε εμείς οι ιερείς και εγώ που είμαι Μητροπολίτης εδώ ότι ντρεπόμαστε για λογαριασμό μας, για δικό μας λογαριασμό. Ντρεπόμαστε για αυτές τις αποφάσεις, οι οποίες είναι αψυχολόγητες και ακατανόητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ