Βραβείο στο 3ο Νηπιαγωγείο για την ψηφιακή αφίσα φιλοζωίας

afisa nipiagogeio

Η σχολική χρονιά κλείνει με ένα ακόμα βραβείο για το 3ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοζωίας 2024 με  Διεθνή συμμετοχή στην κατηγορία «Ψηφιακή Δημιουργία».

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοζωίας 2024 με Διεθνή συμμετοχή, το 3ο  Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων συμμετείχε με μια ψηφιακή αφίσα, η οποία  συγκέντρωνε διαδραστικά στοιχεία με ηχητικά μηνύματα των παιδιών για  τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ζώων, ατομικές και ομαδικές  ζωγραφιές και εικόνες κατασκευών.

Στόχος του Διαγωνισμού ήταν η  ευαισθητοποίηση των παιδιών για μια σχέση με σεβασμό και ενσυναίσθηση  με τα ζώα και επιμέρους στόχοι της δράσης του 3ου Νηπιαγωγείου ήταν η  ανάπτυξη του σεβασμού, της φροντίδας των ζώων και της συναισθηματικής  σύνδεσης μαζί τους.

Τα παιδιά μαθαίνουν τα δικαιώματα των ζώων και  ενθαρρύνονται να σκεφτούν τις ανάγκες τους και να αναλάβουν δράσεις  που προωθούν την ευημερία τους, όπως η προστασία του περιβάλλοντος  τους και η υιοθέτηση αδέσποτων ζώων.

Μέσω αυτής της εμπειρίας, τα  παιδιά μαθαίνουν τη σημασία της συμπόνιας και του σεβασμού προς όλες  τις μορφές ζωής.

Όλες οι δράσεις του Νηπιαγωγείου θα παρουσιαστούν σε  διαδικτυακή ημερίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο    «Ημερίδα για τη Φιλοζωία στα Σχολεία – Καλές Πρακτικές» την Τετάρτη 19  Ιουνίου 2024 και ώρες 09:30 – 12:30 στο σύνδεσμο παρακολούθησης: https://youtube.com/live/cfF4xt9c-CQ?feature=share

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ