Βουλιάζει οικονομικά ο Δήμος Πρέβεζας

MPAILHSΤην κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος της Πρέβεζας και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να αυξηθούν τα έσοδα του Δήμου και να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι δαπάνες επεσήμανε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης στην συνέντευξη τύπου που πλαισιωμένος από τον Αντιδήμαρχο οικονομικών Γιώργο Φραγκούλη.

Ο κ.Μπαϊλης χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την συγκυρία υπογραμμίζοντας ότι οι οφειλές του Δήμου ξεπερνούν τα 22 εκατομμύρια ευρώ γεγονός που μοιραία θα οδηγήσει-εφόσον δεν αλλάξει η κατάσταση-σε στάση πληρωμών.

«Καταβάλλαμε σκληρή προσπάθεια ώστε ο Δήμος να επανακτήσει την αξιοπιστία του» τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας σημειώνοντας μάλιστα ότι παρά τις δυσκολίες το προηγούμενο διάστημα πληρώθηκαν οφειλές προς τρίτους ύψους 2 εκ.700 χιλιάδων ευρώ .

Ο κ.Μπαϊλης κάλεσε σε κοινό αγώνα για την άρση των αδιεξόδων την αντιπολίτευση ενημερώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τα οικονομικά όπου όλοι οι συνδυασμοί θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν προτάσεις και απόψεις.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζα μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται –με ικανοποιητικά μάλιστα αποτελέσματα-για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου και αύξηση των εσόδων του.

Στην ίδια προσπάθεια εντάσσεται και η βεβαίωση όλων των οφειλών προς τον Δήμο στην Εφορεία , στοχεύοντας να φέρει στα ταμεία τους οφειλέτες εκείνους που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους.

Σύμφωνα με τον κ.Μπαϊλη η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την ανάπτυξη του τουρισμού και τα μεγάλα έργα επαναλαμβάνοντας πάντως ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν παρέλαβε καμία ώριμη μελέτη που να μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μεγάλες παρεμβάσεις που εκτελούνται στην περιοχή (ανάπλαση Κυανής Ακτής,βελτίωση δρόμου Καμαρίνας-Ωρωπού, αποχέτευση-βιολογικός καθαρισμός Δήμος Λούρου) καθώς και στο κλείσιμο των Χ.Α.Δ.Α σε Πρέβεζα, Λούρο, Ωρωπό και Ζάλογγο.

Ο κ Μπαϊλης καταλήγοντας μίλησε για χαλαρότητα των προηγούμενων διοικήσεων των Δήμων η οποία-όπως ανέφερε-οδήγησε στην σημερινή κατάσταση ενώ τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί αρωγός στην Αυτοδιοίκηση και να την στηρίξει σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ