Βουλευτικός καβγάς με φόντο το νοσοκομείο!

arta nosokomeioΜπορεί ως κυβερνητικοί εταίροι –Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ- να αντέχουν ακόμη, όμως αυτή η αγαστή συνεργασία δεν μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα. Κλασικό παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει στην Άρτα καθώς οι δύο τοπικοί βουλευτές (Γιώργος Στύλιος από τη ΝΔ και Χρήστος Γκόγκας από το ΠΑΣΟΚ) στήνουν καβγά με φόντο το Νοσοκομείο.

Ο Γιώργος Στύλιος, με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα, ζήτησε με ανακοίνωσή του την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου και με καθυστέρηση ένα εικοσιτετράωρο ο Χρήστος Γκόγκας περνά στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος του βουλευτή.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Γκόγκας αναφέρει:

Στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε και τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της οικονομικής κρίσης στον πιο κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας, είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε τη λειτουργία του Νοσοκομείου Άρτας, που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή, με όποιο τρόπο μπορεί και από όποια θέση βρίσκεται ο καθένας μας, και με την καλύτερη δυνατή μεταξύ μας συνεργασία.

Όπως και να προσπαθήσουμε να λυθούν τα προβλήματα των οφειλών προς το προσωπικό του Νοσοκομείου, για να μπορεί να συνεχίσει να παρέχει απρόσκοπτα τις χρήσιμες υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας.

Θέματα δε που αφορούν τη Διοίκηση και τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου, όπως και κάθε Δημόσιου Οργανισμού, την λειτουργία του, τον έλεγχο, τις επιλογές προσώπων και όποιες αλλαγές τα αφορούν μέσω παραιτήσεων ή άλλων διοικητικών πράξεων, είναι ευθύνη των εποπτευουσών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων πολιτικών τους προϊσταμένων που έχουν τη σχετική αρμοδιότητα, σε φορείς και Υπουργεία.

Ενέργειες και δηλώσεις όπως αυτές του συναδέλφου βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Στύλιου για το Διοικητή, τη Διοίκηση και τη λειτουργία του Νοσοκομείου, θεωρώ ότι είναι έξω από το πνεύμα και τις απαιτήσεις των καιρών, και μας γυρίζουν σε καταστάσεις και εποχές που οι Έλληνες πολίτες θέλουν να ξεχνούν. Ο ρόλος του βουλευτή είναι νομοθετικός και δεν πρέπει να έχει σχέση με τους διορισμούς διοικήσεων. Δεν γνωρίζω την ενημέρωση που είχε ο συνάδελφος βουλευτής ούτε τι γνωρίζει για όλα αυτά ο αρμόδιος Υπουργός, αλλά προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι να λύνουμε και όχι να δημιουργούμε ακόμη περισσότερα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας για την περιοχή μας, ένα χώρο που δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ