Βίντεο: «Ταξίδι» στα εργοτάξια του Ε-65

odikos aksonas e65

Ξεπερνά το 61% η πρόοδος εργασιών στο νότιο τμήμα του Ε-65, του άξονα Κεντρικής Ελλάδος και η πρόοδος αυτή αποτυπώνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Οδός ΑΕ.

Το βίντεο αποτελεί ουσιαστικά ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στα 3 συνολικά εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί σε αυτό το υπό κατασκευή τμήμα, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι, αφορά στο τμήμα από την ένωση με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (στο 203ο χλμ.) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας,  (32,5ο χλμ. Αυτοκινητοδρόμου Ε65).

Στη δίδυμη σήραγγα Όθρυος έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη και η προσωρινή αντιστήριξη σε 2,6 χλμ. από το σύνολο των 3 χλμ. μήκους, ενώ προχωρώντας σε μια επιμέρους ανάλυση, οι γέφυρες και τα διάφορα τεχνικά παρουσιάζουν πρόοδο της τάξεως του 71,7%, τα ασφαλτικά οδοστρώματα 49,6% και οι χωματουργικές εργασίες 54,8%.

Η συνολική διάρκεια κατασκευής του Νοτίου Τμήματος είναι 36 μήνες και η παράδοση σε κυκλοφορία αναμένεται στα τέλη του 2021.

Μεγάλη εκκρεμότητα αποτελεί το βόρειο τμήμα του οδικού άξονα που τον συνδέει με την Εγνατία Οδό και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ