Βήμα- βήμα η προετοιμασία για την πώληση και του αεροδρομίου Ιωαννίνων

aerodromio ioanninon kentriki eisodos

Βήμα- βήμα προετοιμάζει το υπερταμείο το έδαφος για την πώληση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων στα οποία περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Μετά την Εγνατία Οδό και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το αεροδρόμιο αποτελεί μία ακόμη κρατική υποδομή που θα οδηγηθεί σε ιδιώτες.

Το Υπερταμείο έχει προχωρήσει στην ανάθεση του σχετικού έργου σε συμβούλους  το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε δύο φάσεις.

Στην αρχική, θα αποτυπωθεί και θα αξιολογηθεί η υφιστάμενη κατάσταση των τοπικών αερολιμένων. Σημειώνεται ότι αυτό των Ιωαννίνων αποτελεί μία σύγχρονη υποδομή καθώς τα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού ολοκληρώθηκαν προ τετραετίας και κόστισαν πάνω από 30 εκατομμύρια ενώ ο διάδρομος προσγείωσης είναι από τους μεγαλύτερους στη χώρα.

Οι σύμβουλοι αποτυπώνοντας την κατάσταση θα προχωρήσουν στην κατάθεση προτάσεων για το πλαίσιο αξιοποίησης και την διαγωνιστική διαδικασία.

Στη συνέχεια θα συνδράμουν το Υπερταμείο στην υλοποίηση της λύσης η οποία θα επιλεγεί από το ίδιο και το ελληνικό δημόσιο.

Οι παράγοντες αυτές θα καθορίσουν τις τελικές λύσεις σχετικά με την ομαδοποίηση των αεροδρομίων και τα χαρακτηριστικά – τεχνικά, λειτουργικά, οικονομικά και άλλα – καθώς και το συμβατικό πλαίσιο εντός του οποίου θα προχωρήσει η αξιοποίηση των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το Υπερταμείο, ενδέχεται να προκηρυχθούν ως «πακέτο» και όχι να «σπάσουν» σε ομάδες, εάν και ίσως εξαιρεθούν ορισμένα για στρατιωτικούς λόγους.

Η έναρξη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την αξιοποίησή τους εκτιμάται το πρώτο εξάμηνο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ