Βάζουν λουκέτο οι Δήμοι της χώρας

dimarxeio_1Κινητοποιήσεις με διήμερο ή τριήμερο κλείσιμο των δήμων θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι δήμαρχοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, αντιδρώντας στη δραματική, έως και 50%, μείωση των κονδυλίων της Κοινοτικής Αναπτυξιακής Πολιτικής (ΚΑΠ) από την κυβέρνηση.

Χθες, τα μέλη της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) συναντήθηκαν με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, τον οποίο ενημέρωσαν για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας της μη καταβολής των θεσμοθετημένων πόρων από το κράτος.

Το «κλίμα λουκέτων» που περιέγραφαν οι πρόεδροι των ΠΕΔ επιβεβαιώθηκε και συγκεκριμενοποιήθηκε κατά τις χθεσινές γενικές συνελεύσεις δύο ΠΕΔ:

– της Δυτικής Ελλάδας, που πρότεινε τριήμερο «λουκέτο» και

– της Πελοποννήσου, που πρότεινε κλείσιμο των δήμων από μία έως τρεις ημέρες.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην Κρήτη.

Παράλληλα, διήμερο «λουκέτο» την ημέρα του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Αυγούστου, και την επομένη προτείνει και η γενική συνέλευση της μεγαλύτερης ΠΕΔ της χώρας, αυτή της Αττικής, μετά την ομόφωνη αποδοχή της πρότασης του προέδρου της, Ν. Σαράντη, από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, οπότε αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις των επομένων ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ