Βάζουν μπλόκο στις εκλογές

prutanikes1Λίγες μέρες πριν στηθούν κάλπες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πανεπιστημιακοί, φοιτητές και εργαζόμενοι που αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου νόμου, είναι αποφασισμένοι να μπλοκάρουν τις εκλογές και να μην επιτρέψουν την ανάδειξη μελών στο πρώτο Συμβούλιο Διοίκησης. Να θυμίσουμε ότι οι εκλογές έχουν οριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου.

Στην ανοιχτή συνέλευση των Συλλόγων ΔΕΠ, εργαζομένων και φοιτητών, αποφασίστηκε η αποτροπή διεξαγωγής των εκλογών με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Για το λόγο αυτό με ανακοίνωση που εκδόθηκε καλούνται όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Διδάσκοντες, Εργαζόμενους και Φοιτητές, σε συγκέντρωση στις 15 και στις 17 Φεβρουαρίου, στις 8.00 το πρωί στο χώρο διενέργειας των εκλογών «με στόχο τη ματαίωση των εκλογών που δρομολογούν την οριστική κατεδάφιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου».

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα προς τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων της πόλης για αγωνιστική συμπόρευση τόσο τις ημέρες των εκλογών αλλά και συνολικότερα για την απόκρουση της πολιτικής εξαθλίωσης των εργαζομένων που υλοποιεί η Συγκυβέρνηση με τις υποδείξεις της Τρόικας.

«Ο νόμος 4009/6-9-2011 αποτελεί την εξειδίκευση αυτής της πολιτικής στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Την ύστατη στιγμή καλούμε τη διορισμένη οργανωτική επιτροπή, τις εφορευτικές επιτροπές και τους υποψήφιους για το συμβούλιο διοίκησης να παραιτηθούν και να μην συνδέσουν την παρουσία τους στο πανεπιστήμιο με την μετάλλαξή του σε κερδοσκοπική εταιρεία», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ