Βασίλης Χήτος.. Καταλυτική παρουσία

Ο Βασίλης Χήτος βρέθηκε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Σε έναν χώρο που υπηρέτησε επί πέντε περίπου χρόνια. Αυτή την φορά ήταν εκεί για να υπερασπιστεί την επιχείρηση εμφιάλωσης νερού ΖΑΓΟΡΙ στην οποία ο Δήμος ήθελε να επιβάλλει πρόστιμο ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τοποθέτησή του υπήρξε καταλυτική. Κι αυτό για πολλούς λόγους.

Παρουσίασε συνοπτικό την επιχείρηση. Μια επιχείρηση που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική αγορά και διαφημίζει τα Γιάννινα και το Ζαγόρι σε περισσότερες από τριάντα χώρες του κόσμου.

Παρουσίασε την οικονομική της κατάσταση. Μία μονάδα που επενδύει και προσφέρει στην τοπική οικονομία. Που απασχολεί 350 εργαζόμενους, με κατώτατο μισθό τα 750 ευρώ, ποσό που θα χρειαστεί αρκετά χρόνια να προσεγγίσει η ελληνική οικονομία.

Παρουσίασε την εξαγωγική της δραστηριότητα, για την οποία απέσπασε χρυσό βραβείο αλλά και άλλες διακρίσεις.

Παρουσίασε την κοινωνική της δραστηριότητα η οποία ερμηνεύεται σε στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αλλά και πλήθους εκδηλώσεων που οργανώνουν φορείς της περιοχής.

Υπερασπίστηκε με σθένος και την βιομηχανία εμφιάλωσης ΒΙΚΟΣ, τονίζοντας με έμφαση ότι πρόκειται για δύο μονάδες που αποτελούν τα διαμάντια της τοπικής οικονομίας.

Και εξ αιτίας των χειρισμών του Δήμου, οι δύο συγκεκριμένες μονάδες κλήθηκαν να διαχειριστούν μία πρωτοφανή κρίση. Άλλωστε δραστηριοποιούνται σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Την μεγαλύτερη ζημιά κι από τα πρόστιμα, στην περίπτωση που είχαν επιβληθεί, την προκάλεσε ο σάλος ότι οι δύο μονάδες των Ιωαννίνων λειτουργούν χωρίς άδεια…

Ο ψίθυρος λοιπόν, που συνοδεύτηκε και από άλλους ψιθύρους προκάλεσε ζημιά τέτοια που δεν θα μπορούσαν να το φαντασούν οι πολιτικοί υπεύθυνοι του Δήμου.

Από το θέμα λοιπόν που άνοιξε τον Σεπτέμβριο και διαρκεί μέχρι τώρα το μόνο που έμεινε είναι ο θόρυβος. Ο πολιτικός για την Δημοτική Αρχή με τα απανωτά βατερλό που υπέστη.

Και η διαχείριση κρίσης με την οποία παραμένουν αντιμέτωπες οι δύο μεγάλες επιχειρήσεις των Ιωαννίνων. Από μία πολιτική επιλογή για την οποία κανένας δεν ζήτησε ούτε συγνώμη, όπως ειπώθηκε και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ