Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί Καλογιάννη για τη Δημοτική Αρχή- Ελισάφ: Προσχεδιασμένη, απρόκλητη και άστοχη επίθεση

Εν μέσω της συζήτησης για την υποβολή έργων του ΕΣΠΑ η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων πήρε… άλλη τροπή! Προ έκπληξη των περισσοτέρων πήρε άρωμα… προεκλογικό καθώς η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» ζήτησε από τον δήμαρχο, τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να απαντήσει αν θα είναι υποψήφιος το 2023 και μάλιστα με τους «σημερινούς συμπράττοντες». Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση στο σύνολο των μελών της Δημοτικής Αρχής κάνοντας λόγο για άσχετους και ανίκανους που αποζημιώνονται αέργως! Όπως ήταν αναμενόμενο οι ισχυρισμοί προκάλεσαν την απάντηση τόσο του Δημάρχου όσο και των επικεφαλής των παρατάξεων που μετέχουν στη Δημοτική Αρχή.

Η κ. Καλογιάννη τοποθετούνταν για την υποβολή προτάσεων ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ και καταλόγιζε έλλειψη ετοιμότητας και επάρκειας στη Δημοτική Αρχή καθώς όπως υποστήριζε οι προτάσεις δεν συνοδευόταν από τεχνικά δελτία, προϋπολογισμούς και άλλες αδειοδοτήσεις.

Στη συνέχεια η τοποθέτησή της άλλαξε ύφος και περιεχόμενο. Απευθύνθηκε προσωπικά στον δήμαρχο θυμίζοντας δήλωση που είχε κάνει αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου ότι μία θητεία του είναι αρκετή και δήλωση του Οκτωβρίου ότι «η παράταξη αν χρειαστεί θα επιμείνει και την επόμενη τετραετία».

Και στη συνέχεια ρώτησε ευθέως αν θα είναι υποψήφιος το 2023 και με ποιους!!!

«Γεννούνται ευλόγως τα ερωτήματα:

Ποιοί όλοι μαζί θα διεκδικήσετε τη δεύτερη τετραετία; OI ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΠΡΑΤΤΩΝΤΕΣ; Έχουν προκαθοριστεί, ήδη, οι ρόλοι και οι ιδιότητες; Γιατί δεν ενημερώνετε ειλικρινά τους συνδημότες;

Έχετε ξεκινήσει, ήδη, την προεκλογική σας εκστρατεία για το 2023; Σ’ αυτήν εντάσσονται οι άνευ λόγου και αιτίας –χρηματοδοτούμενες από τον προϋπολογισμό του Δήμου- παραστάσεις σας, αλλά και προσφωνήσεις σε κάθε είδους ημερίδες και εκδηλώσεις, χωρίς καμμία αξία και ουσία, απλώς για πριμοδότηση των αφανών συμμαχιών σας;

Δεν έχετε αντιληφθεί, ότι από την αρχή της θητείας σας, ταλανίζετε, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα άλλα όργανα ευθύνης του Δήμου, για να γνωματεύσουν επί διαφόρων τρεχόντων θεμάτων; Τα θέματα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, εισάγονται με ελλείψεις εισηγήσεων, με ανάγνωση κειμένων που απαγγέλουν άσχετοι με βάση το υπόβαθρο τους, συνάδελφοι, που έτυχε να απολαμβάνουν τα ωφελήματα της ιδιότητας, αλλά αντικειμενικά δεν δύνανται να εξυπηρετήσουν την αρμοδιότητα που τους έτυχε, ή προκαθορίσθηκε ή προσυμφωνήθηκε».

Απευθυνόμενη πάντα στον δήμαρχο διεύρυνε την επίθεσή της προς όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής.

«Σας παρακαλώ να ξεκαθαρίσετε μαζί τους, ότι άλλο η ονομαστική ιδιότητα και άλλο η λειτουργική επάρκεια. Να εργαστούν αν μπορούν και θέλουν, και να αμείβονται για παρασχεθέν έργο και όχι να αποζημιώνονται αέργως.

Εμείς, η παράταξη μας, απορρίπτει το να συνεχίσουμε να είμαστε χειριστές ψήφου, για να καλύπτουμε τις ανεπάρκειες του πολιτικού δυναμικού της σύμπραξης που διοικεί το Δήμο. Προσπαθήστε να μας πείσετε ότι τουλάχιστον εργάζεστε. Αυτό αρκεί. Λάθη για αυτούς που εργάζονται, θα προκύπτουν και συγχωρούνται. Εμπαιγμός, όμως, από εκ φύσεως και εκ εκπαιδευτικής ανεπαρκείας τοπικούς διάσημους, δεν θα είναι αποδεκτός πλέον» είπε η κ. Καλογιάννη.

Η απάντηση από την Δημοτική Αρχή ήταν άμεση καθώς όπως σημειώνει επρόκειτο για μία αήθη και απαράδεκτη επίθεση.

Εκτός από τον δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο τοποθετήθηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων που μετέχουν στην Δημοτική Αρχή Νίκος Γκόντας και Άρης Μπαρτζώκας.

 «Είναι πρωτάκουστο να γίνονται μομφές για αργυρώνητους δημοτικούς συμβούλους. Πρόκειται για προϊόντα δικής της έμπνευσης. Καλό θα ήταν η κ. Καλογιάννη να ξεκινήσει με την αυτοκριτική της. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» ανέφερε ο Νίκος Γκόντας.

Ο Άρης Μπαρτζώκας σημείωσε ότι το 2023 για το οποίο ζήτησε απαντήσεις η κ. Καλογιάννη είναι πολύ μακρινό και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να απαντήσει στα σημερινά προβλήματα της πόλης.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ μίλησε για προσχεδιασμένη, απρόκλητη και άστοχη επίθεση της κ. Καλογιάννη καθώς ότι είπε το κείμενο της το είχε γραμμένο.

«Η κ. Καλογιάννη θεωρεί ότι είμαι ένας τοπικός διάσημος που ταλαιπωρώ την πόλη με τις παρουσίες μου σε εκδηλώσεις  για πριμοδότηση των αφανών συμμάχων μου. Λυπάμαι αν αυτό κατάλαβε. Λυπάμαι γιατί έχω μία πολύ μεγάλη διαδρομή και δεν έχω ανάγκη την προβολή μου μέσω εκδηλώσεων. Το είπα κι άλλες φορές. Έχουμε απομακρυνθεί από τις εκλογές και οι επόμενες είναι πολύ μακριά. Καλό θα είναι λοιπόν να ασχολούμαστε με την καθημερινότητά μας. Εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται σήμερα και όχι τι θα γίνει σε τριάμισι χρόνια», τόνισε ο δήμαρχος στην απάντησή του.

Συμπλήρωσε ότι «δεν με ενδιαφέρει να μείνω σε μία καρέκλα, όμως η παράταξη μας δεν θα γίνει σκορποχώρι. Οι επικεφαλής έρχονται και παρέρχονται».

Ο κ. Ελισάφ τόνισε με έμφαση ότι αποτελεί μέγιστη προσβολή έναντι όλων των συνεργατών του ο ισχυρισμός της κ. Καλογιάννη ότι η δημοτική αρχή έχει αργυρώνητους συμβούλους.

«Λυπάμαι. Είναι κατάντημα. Δεν με απασχολεί το 2023, με απασχολεί το 2019. Όπως και όλους τους συνεργάτες μου. Δεν περίμενα τέτοια απρόκλητη επίθεση», κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ