Βαρύ πλήγμα για την Ήπειρο το κλείσιμο της Σερβίας…

paralia epirus kosmos

Βαρύ πλήγμα για τον τουριστικό κλάδο της Ηπείρου και για τον ξενοδοχειακό κόσμο αποτελεί το κλείσιμο των συνόρων με την Σερβία.

Ήδη αρκετοί ξενοδοχεία στην παραλιακή ζώνη προχωρούν σε ακυρώσεις ή μεταθέτουν τις προγραμματισμένες επισκέψεις των επόμενων ημερών για τον Αύγουστο, χωρίς φυσικά να είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει επιστροφή στην ομαλότητα.

Τα παράλια της Ηπείρου, τα τελευταία χρόνια, δεχόταν μεγάλο αριθμό τουριστών από την Σερβία όπως και από άλλες Βαλκανικές χώρες.

Φέτος ο οδικός τουρισμός αποτελούσε την μεγάλη ελπίδα. Όπως εξελίσσονται όμως τα πράγματα φαίνεται ότι δεν μπορεί να δώσει ανάσα σε εκατοντάδες επαγγελματίες του κλάδου.

Σημειώνεται ότι κλειστές παραμένουν η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο που επίσης αποτελούν δυνατές αγορές για την Ήπειρο, ειδικά για την Πάργα και τα Σύβοτα.

Όπως τονίζουν ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που έχουν ανοίξει εδώ και μερικές ημέρες, αυτό που καταγράφουν μέχρι στιγμής είναι «ένα πίσω μπρος» που δεν επιτρέπει ουσιαστικά κανέναν προγραμματισμό και εκτινάσσει τα έξοδα στα ύψη.

«Υπάρχουν αρκετές κρατήσεις από Σέρβους στην παραλιακή ζώνη. Άλλοι έρχονται οργανωμένα με λεωφορεία όμως υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός, υψηλού οικονομικού επιπέδου, που ταξιδεύει με τα αυτοκίνητά του, μένει μέρες στην περιοχή και αφήνει αρκετά χρήματα. Δυστυχώς τώρα είμαστε αντιμέτωποι με νέα δεδομένα» σημειώνουν ξενοδόχοι της Ηπείρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Στράτος Ιωάννου μιλώντας στο Epiruspost τόνισε ότι «ελπίζαμε πολύ στον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια, όμως διαπιστώνουμε ότι έχουν θέμα.  Αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία. Διαπιστώνουμε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς με ότι αυτό συνεπάγεται. Ελπίζουμε τα προβλήματα στη Σερβία να ξεπεραστούν σύντομα ώστε να υποδεχθούμε τουρίστες από ένα κράτος που παραδοσιακά μας επιλέγει και μας προτιμά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ