Βανδαλισμοί και λεηλασίες σε ένα έργο που δεν τελείωσε ποτέ!

teatraki igoumenitsa

Υπαίθριο θέατρο Ηγουμενίτσας.. Ήταν ένας στόχος ετών. Το 2008 με δήμαρχο τον Θωμά Πιτούλη και Υφυπουργό Οικονομίας τον Αντώνη Μπέζα το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Συνολικός προϋπολογισμός του έργου 1,6 εκατομμύρια ευρώ! Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό!

Σχεδόν 14 χρόνια μετά, το έργο όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί από το Δήμο Ηγουμενίτσας αλλά είναι η 4η  φορά που έχει βανδαλιστεί  με αποτέλεσμα να έχει υποστεί ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ (βλάβες στο κυλικείο, χρώματα στους τοίχους, σπασμένα φώτα, τζάμια, πάγκοι καμαρινιών και πόρτες, εξαφανισμένα μαδέρια κερκίδων κλπ).

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές!EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ftores igEpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ftores ig1

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την έναρξη το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, αντίθετα σε ότι κατασκευάστηκε έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές.

«Αν θέλουμε την Ηγουμενίτσα «βιώσιμη πόλη», αυτό δεν γίνεται μόνο με τους χώρους πρασίνου, την ανακύκλωση, τα φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς και τα άλλα γνωστά. «Βιώσιμη» είναι  μια πόλη όταν, εκτός από τα προηγούμενα,  σε κάνει να νοιώθεις ουσιαστικό κομμάτι του πυρήνα της. Και για να είσαι κομμάτι του πυρήνα της, θα πρέπει να συμμετέχεις σε «γεγονότα» που δημιουργούν «ταυτότητα» και δεσμούς μαζί της, θα πρέπει δηλαδή να υπάρχει  στις λειτουργίες της πόλης ο πολιτισμός και η αναψυχή.

Το υπαίθριο θέατρο Ηγουμενίτσας θα είναι ένα σημαντικό  έργο πολιτισμού, που λίγοι Δήμοι διαθέτουν στη χώρα. Τα  οφέλη από τη λειτουργία του θα είναι πολλαπλασιαστικά, όχι μόνο για τον πολιτισμό αλλά και για την τοπική μας οικονομία. Γι’ αυτό, αξίζει να του δώσουμε προτεραιότητα!!!» σχολιάζει σήμερα ο Αντώνης Μπέζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ