Βανδαλισμοί και πάλι στην Τράπεζα Ελλάδος

TRAPEZA_ELLADOSΜε μανία ξέσπασαν για μία ακόμη φορά άγνωστοι, στην πρόσοψη της Τράπεζας Ελλάδος, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στα γλυπτά.

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου το συγκεκριμένο κτίριο, όπως και άλλα δημόσια κτίρια στα Γιάννινα γίνονται στόχος βανδάλων. Στην περίπτωση της Τράπεζας είχαν περάσει μόλις λίγες ημέρες από τη στιγμή όπου είχε ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της πρόσοψης.

Την θλίψη του για την εικόνα που παρουσιάζει εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Γιωτίτσας ενώ το συμβάν καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι –κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία- ξέσπασαν για μία ακόμη φορά στην πρόσοψη της Τράπεζας Ελλάδος, προκαλώντας μεγάλες φθορές στο γλυπτό του Πάρη Πρέκα.

Είναι ένα ακόμη θλιβερό γεγονός.

Η πρόσοψη και το γλυπτό αποκαταστάθηκαν μόλις πριν λίγες ημέρες και ύστερα από μεγάλη προσπάθεια που έγινε προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος.

Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να απαξιώνουν τη δημόσια περιουσία ξεσπώντας με μανία σε κτίρια.

Οι ενέργειες αυτές δεν αποτελούν πολιτική έκφραση. Πρόκειται για βανδαλισμούς, για πράξεις που υποβαθμίζουν την εικόνα της πόλης και καταδικάζονται από τη Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ