Β. Δημόπουλος: Είμαι εξοργισμένος από την κατάσταση

PPNIΟ Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου επιβεβαιώνει πλήρως τα προβλήματα στην Αγγειοχειρουργική

Το ρεπορτάζ του Epiruspost.gr για την κατάσταση στην Αγγειοχειρουργική επιβεβαίωσε πλήρως με τις δηλώσεις που έκανε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βασίλης Δημόπουλος. Μάλιστα ο κ. Δημόπουλος περιέγραψε την κατάσταση με πιο μελανά χρώματα και όπως ανέφερε το μόνο βέβαιο είναι ότι άμεση λύση δεν πρόκειται να υπάρξει.

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ενημέρωσε εγγράφως ότι το ίδρυμα αδυνατεί να δέχεται έκτακτα περιστατικά. Έτσι όποιος ασθενήσει στην Ήπειρο ή την Βορειοδυτική Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει νοσοκομείο χιλιόμετρα μακριά αφού ούτε το Νοσοκομείο Χατζηκώστα μπορεί να παρέχει τέτοια περίθαλψη.

Στις δηλώσεις του ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως στο δυναμικό του νοσοκομείου υπάρχει ένα μέλος ΔΕΠ και ένας επίκουρος γιατρός με την συγκεκριμένη ειδικότητα, οι οποίοι υπάγονται στη χειρουργική κλινική, στην οποία λειτουργεί υποτυπωδώς το τμήμα αγγειοχειρουργικής. Το τμήμα είναι υποστελεχωμένο και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή.

Από την πλευρά της Διοίκησης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκριση προσλήψεων όμως όλες οι διαδικασίες έχουν μπλοκάρει στο Υπουργείο Υγείας.

«Το θέμα είναι υπαρκτό από το 2001. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Αυτό όχι μόνο με προβληματίζει αλλά με εξοργίζει γιατί φαίνεται ότι μας έχουν σε δεύτερη μοίρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τον Φεβρουάριο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα έχει ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει περιστατικά αγγειοχειρουργικής. Το νοσοκομείο διαθέτει έναν γιατρό ο οποίος έχει κάνει σχετική μετεκπαίδευση στο εξωτερικό χωρίς όμως να έχει την ειδικότητα του αγγειοχειρουργού, αφού τότε δεν προβλέπονταν ο σχετικός διαχωρισμός από την χειρουργική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ