Τσιρογιάννης: Αιχμές και βολές για το Κέντρο Προσφύγων

Με μία αιχμηρή δήλωση που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook αντέδρασε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στην απόφαση για την λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας στο Χανόπουλο.

Ο κ. Τσιρογιάννης, χωρίς να τους κατονομάζει στρέφεται εναντίον εκείνων που με την ευθυνοφοβία τους αποδυνάμωσαν τα επιχειρήματά του δείχνοντας πιθανότητα προς την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο ίδιος μιλά για λάθος το οποίο δεν θα στηρίξει.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Στη σημερινή σύσκεψη που μας κάλεσαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, ήμουν κατηγορηματικά αντίθετος στη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών στην Άρτα. Ανέπτυξα τα επιχειρήματά μου λεπτομερώς.

Μας ανακοίνωσαν την δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών σε ιδιωτική έκταση 50 στρεμμάτων (στην περιοχή Χανόπουλο, Ρόκκα, Καλαμιά) με δυνατότητα φιλοξενίας 1.500 μεταναστών.

Μπορώ να κατανοήσω την αναγκαιότητα υπό συνθήκες πίεσης, να φιλοξενηθούν σε ιδιωτικό χώρο 400 μετανάστες – δηλαδή το 1% του Δήμου μας. Αλλά είμαι αντίθετος στο να δημιουργηθεί «μια πόλη μέσα στην πόλη», φέρνοντάς μας 1.500 μετανάστες σε μια ήδη επιβαρυμένη από μετανάστες, περιοχή.

Όσοι με την ευθυνοφοβία τους ή την αδιαφορία τους για τον λαό της Άρτας αποδυναμώνουν αυτά τα επιχειρήματα της κοινής λογικής που εξέθεσα, ή με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους που καλλιέργησαν το προηγούμενο διάστημα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας βγουν στον Αρτινό λαό να τον πείσουν. Γιατί εγώ ένα τέτοιο λάθος δεν θα το στηρίξω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ