Τσίπρας στα Γιάννινα: Ο Μητσοτάκης το τερμάτισε…

aleksis_tsipras_giannina_euroekloges1

Με την ομιλία σε μία ασφυκτικά γεμάτη, μέσα κι έξω αίθουσα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε το διήμερο στην Ήπειρο. Οι Γιαννιώτες υποδέχθηκαν τον κ. Τσίπρα με το σύνθημα «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός» και κείνος απάντησε ότι η επίθεση που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες έχουν ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα του κόσμου και την διατράνωση της απόφασής του να μην γυρίσει πίσω. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις του δεύτερου για την επταήμερη εργασία.  «Το τερμάτισε», ήταν η χαρακτηριστική του φράση, για να συμπληρώσει ότι ξεπέρασε και τα γεράκια του ΔΝΤ.

«Ξέρουμε ότι θα αντιδράσουν με ύβρεις, με ψέμα και λάσπη. Καλές οι μετάνοιες του κ. Μητσοτάκη αλλά ήταν στάχτη στα μάτια. Έχουν επενδύσει σε ένα πράγμα, να δηλητηριάσουν το δημόσιο διάλογο. Θέλουν να δημιουργήσουν την εικόνα όλοι το ίδιο είμαστε. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτή την πολιτική. Εμείς θέλουμε η αντιπαράθεση να γίνει με πολιτικά επιχειρήματα.

Ο λόγος που επιλέγουν να αλλάξουν την ατζέντα είναι ότι δεν έχουν κανένα αφήγημα. Διαψεύστηκαν οι καταστροφικές τους προβλέψεις από το 2015 και μετά. Προέβλεπαν ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση κλπ τώρα και η πρόβλεψη ότι θα κερδίσουν τις εκλογές θα διαψευστεί θα πέσει σαν χάρτινος πύργος το βράδυ της Κυριακής», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά που αναγκάζεται να μιλήσει προγραμματικά ο λόγος του μοιάζει με απειλή. Μία ήταν το ασφαλιστικό σύστημα, μετά ήταν το οκτάωρο, προχθές είπε ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός, σήμερα το τερμάτισε, έσπασε όλα τα κοντέρ. Αντί να δεσμευτεί για την 13η σύνταξη δεσμεύτηκε για την κατάργηση του πενθήμερου και την καθιέρωση της επταήμερης εργασίας. Να μην υπάρχουν δηλαδή ούτε Κυριακές, ούτε σχόλες, ούτε ανάπαυλες. Και όλα αυτά τα λέει στο όνομα της προόδου», ανέφερε στην ομιλία του και συμπλήρωσε πως «αυτά που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης τα γεράκια του νομισματικού ταμείου δεν τα είχαν προτείνει, τους ξεπέρασε σήμερα. Θέλει να γυρίσει την χώρα στον 18ο αιώνα, στην εποχή του εργασιακού Μεσαίωνα. Δεν τον αφήνουν να έρθει σε ένα ντιμπέιτ. Θα του ξεφύγουν διάφορα τέτοια που αποτελούν το πραγματικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές σημαίνει πισωγύρισμα, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά στις εθνικές εκλογές σημαίνει επιστροφή στο ΔΝΤ και τον εργασιακό μεσαίωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ