Τριτοκοσμικές συνθήκες στο σχολείο Γλυκής

sxoleio_glikis1

Τα σοβαρά προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος της Γλυκής αναδεικνύει η Λαική Συσπείρωση μετά από επίσκεψη στο σχολείο και συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου ενημέρωσαν το κλιμάκιο διεξοδικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται η μαθησιακή διαδικασία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση σχεδόν όλες οι τοιχοποιίες είναι γεμάτες με υγρασία και μούχλα, ενώ από προγενέστερους σεισμούς υπάρχουν ρωγμές στην οροφή και σε τοίχους.

Κουφώματα αλουμινίου με μονούς υαλοπίνακες κάτω από την οροφή, που στην κυριολεξία στάζουν νερά και επιπλέον επάνω σε αυτά τα τζάμια εφάπτεται η στέγη τμήματος του κτιρίου. Αφενός αυτή η κατασκευαστική καινοτομία προκαλεί εισροή νερού και υγρασίας και αφετέρου μπορεί να προκαλέσει άκρως επικίνδυνες συνέπειες σε πιθανό σπάσιμο των τζαμιών από σεισμό. Πραγματικά μιλάμε για «τζάμια λαιμητόμους».

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία •

Μπασκέτα υπό κλίση στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο εδώ αν αναλογιστούμε και το τραγικό περιστατικό του περασμένου Αυγούστου στη Χίο…

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη τεθεί ύστερα από ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αναστάσιου Σουλάκη της παράταξης «Τόπος Αξιών» και μάλιστα σε δύο διαδοχικά Δημοτικά Συμβούλια. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι το θέμα ήδη δρομολογείται προς επίλυση. Η αλήθεια είναι ότι η επίλυση του θέματος ήταν η τοποθέτηση σιλικόνης στα κουφώματα!

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση η Λαική Συσπείρωση επαναφέρει το θέμα θέτοντας συγκεκριμένα ζητήματα στη Δημοτική Αρχή Σουλίου:

– Έχει γίνει κάποιος αντισεισμικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν ναι, ποια τα στοιχειοθετημένα αποτελέσματα αυτού; Έγινε ουσιαστικός έλεγχος ή απλά οπτικός έλεγχος;

– Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες (προφανώς όχι με σιλικόνες ή ανούσιους οπτικούς ελέγχους) είναι διατεθειμένη να προβεί η Δημοτική Αρχή προκειμένου να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες για τους μαθητές και τους εργαζόμενους στο σχολείο;

– Γιατί δημιουργούνται όλες αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα αλλά και γενικότερα σε πολλά σχολεία του Δήμου; Είναι απόρροια ανικανότητας των Διοικούντων; Είναι θέμα προτεραιοτήτων; Ή είναι ζήτημα υποχρηματοδότησης και πολιτικών επιλογών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ