Τρικυμίες Καλών Τεχνών… Αποκαλύψεις Πρύτανη για πρόταση που… χάθηκε στο δρόμο για την Αθήνα!

Ξαφνική τρικυμία στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ήπειρο και μάλιστα ένεκα Καλών Τεχνών. Η διαφωνία των μελών ΔΕΠ της Σχολής να υποδεχθεί το Μουσικό Τμήμα του ΤΕΙ Ηπείρου, περιλαμβάνονταν στο πόρισμα της κοινής επιτροπής που το επεξεργάστηκε όμως δεν έφτασε ποτέ στο γραφείο του Υπουργού… Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ενώ έχει αποστέιλει ήδη σχετική επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Πρύτανης ουσιαστικά ανέφερε ότι από το τελικό κείμενο που εστάλη στο Υπουργείο, τελευταία ημέρα του προηγούμενου έτους, απαλήφθηκε η πρόταση στην οποία είχαν συμφωνήσει όλα τα μέλη που εκπροσωπούσαν το Πανεπιστήμιο και με την οποία μεταφέρονταν οι ενστάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών στη συγχώνευση του Τμήματος Μουσικής.

Άγνωστο όμως κάτω από ποιές συνθήκες στο τελικό κείμενο η συγκεκριμένη παράγραφος δεν υπήρξε.

Ο Πρύτανης σημείωσε ότι η Σχολή Καλών Τεχνών έχει διαμορφώσει ένα δικό της εικαστικό προφίλ, διακριτό από τις υπόλοιπες της χώρας και παρότι σέβεται το έργο του ΤΕΙ, θεωρεί ότι οι μουσικές σπουδές δεν συνάδουν με την κατεύθυνση και τον προσανατολισμό που έχει η ίδια.

Αυτές οι ενστάσεις, περιλαμβάνονταν στο κείμενο της επιτροπής για την συγχώνευση ως θέση των Πανεπιστημιακών που μετέχουν και κάτω από άγνωστες συνθήκες, καθώς ο Πρύτανης δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, δεν έφτασαν ποτέ στο γραφείο του Υπουργού.

Ο Πρύτανης, που φάνηκε σύμμαχος της Σχολής Τεχνών, διαχώρησε την θέση του σχετικά με την απόφαση των μελών ΔΕΠ να μην παραδώσουν βαθμολογίες φοιτητών, σημειώνοντας ότι ενημέρωσε τον Κοσμήτορα και του ζήτησε να μην υπάρξουν αποφάσεις που θα δυσκολεύουν τους φοιτητές.

Κατά τα λοιπά την ερχόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προκειμένου να επεξεργαστεί την πρόταση που απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας για την συγχώνευση με το ΤΕΙ και υπ’ αυτές τις συνθήκες η συνεδρίαση καθίσταται εξαιρετικά σημαντική και ενδιαφέρουσα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ