Τριήμερο εθνικό πένθος, στον «αέρα» η προεκλογική δραστηριότητα

skafos metanastes

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η υπηρεσιακή κυβέρνηση μετά την ανείπωτη τραγωδία με τους νεκρούς μετανάστες από το ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Το κυβερνητικό επιτελείο έλαβε τις σχετικές αποφάσεις και ανακοίνωσε την κήρυξη του τριήμερου εθνικού πένθους.

Η ανακοίνωση:

Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία.

Στον «αέρα» οι προεκλογικές συγκεντρώσεις

Η απόφαση για το τριήμερο εθνικό πένθος αναμένεται να οδηγήσει τα κόμματα σε αναπροσαρμογή όλου του σχεδιασμού για τις ημέρες αυτές.

Το πιθανότερο είναι ότι οι επισκέψεις θα ακυρωθούν –συμπαρασύροντας και αυτές των Ιωαννίνων και της υπόλοιπης Ηπείρου- ενώ αμφίβολη είναι και η διεξαγωγή του ντιμπέιτ την Πέμπτη.

Την τελευταία ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιτελεία των κομμάτων προχωρούν σε ακύρωση της προγραμματισμένης δραστηριότητας μέχρι και το Σάββατο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πιθανότερο είναι ότι θα ματαιωθούν και οι προγραμματισμένες για την Παρασκευή επισκέψεις στα Ιωάννινα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και άλλων στελεχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ