Τριήμερο εκδηλώσεων για τα κουκάλογα της Ηπείρου

asproparis1

Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών και τον ερχομό των Κουκάλογων στην περιοχή της Ηπείρου, διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας και τον Δήμο Κόνιτσας ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα τελευταία Κουκάλογα της Ηπείρου και στα μεταναστευτικά πουλιά που δεν γνωρίζουν σύνορα.

Στις 5 & 6 Μαΐου, η εκπαιδευτική ομάδα της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κόνιτσας θα υποδεχuεί στο χώρο του ΚΠΕ τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας Δράσης για τον Ασπροπάρη. Οι μαθητές/τριες και των τριών Δημοτικών Σχολείων της Κόνιτσας, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον γύπα Ασπροπάρη, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε υπαίθριες εκπαιδευτικές δράσεις και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του Κουκάλογου και των μεταναστευτικών πουλιών.

Το Σάββατο 7 Μαΐου, η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας θα πραγματοποιήσει μια ανοιχτή εκδήλωση για τους φίλους και φίλες του Ασπροπάρη κάθε ηλικίας στο Δημαρχείο Κόνιτσας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παιδικό εργαστήριο με χειροτεχνίες και κατασκευές, ενημερωτική παρουσίαση αφιερωμένη στον κρισίμως απειλούμενο με εξαφάνιση γύπα Ασπροπάρη (Κουκάλογο) ως είδος-σύμβολο της ηπειρώτικης φύσης και προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Οι Τελευταίοι των Ασπροπάρηδων», καθώς και κλήρωση δώρων για όλους τους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

19:00-20:00   Παιδικό εργαστήριο

20:00-20:30   Παρουσίαση «Γνωριμία με το Κουκάλογο της Ηπειρώτικης Φύσης» – Χαρητάκης Παπαϊωάννου

20:30 – 21:00 Προβολή ντοκιμαντέρ «Οι Τελευταίοι των Ασπροπάρηδων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ