Τους απολύουν με… SMS.. Τέλος τα κλιμάκια στα σύνορα!

eodi kakavia

Τους απολύουν με… SMS και δύο μήνες πριν λήξουν οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει. Πρόκειται για σαράντα περίπου άτομα που στελεχώνουν τις κινητές μονάδες δειγματοληπτικών ελέγχων στην Κακαβιά, τη Μέρτζιανη και το Μαυρομάτι.

Οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις εδώ και αρκετούς μήνες είχαν εκχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες με διαγωνισμούς και αναθέσεις από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Οι ιδιωτικές εταιρείες προχώρησαν στις προσλήψεις και τώρα είναι αυτές που στέλνουν τους εργαζόμενους στα σπίτια τους δύο μήνες νωρίτερα και χωρίς καμία αποζημίωση.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Epiruspost οι εργαζόμενοι στις Κινητές Μονάδες που βρίσκονται στις συνοριακές διαβάσεις ενημερώνονται με… μηνύματα από χθες το βράδυ ότι στις 31 Μαρτίου βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Κι όλα αυτά όταν οι συμβάσεις τους λήγουν μετά τις 15 Μαΐου ενώ έχουν δουλέψει για αρκετούς μήνες χωρίς άδειες, κάτω από αντίξοες συνθήκες και εκτεθειμένοι βέβαια στον κορωνοϊό.

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Μονάδες έχουν πέσει στην κυριολεξία από τα σύννεφα βλέποντας ότι χάνουν την δουλειά τους δύο μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση.

Οι ιδιωτικές εταιρείες προφανώς λειτουργούν με δικά τους κριτήρια όμως στην προκειμένη περίπτωση αυτός που εκτίθεται είναι το κράτος, το οποίο θα πρέπει να παρέμβει άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ