Του Κτηματολογίου τα παράλογα.. Στην Μητρόπολη η ιδιοκτησία της Αρχαίας Κασσώπης!!

arxaia-kasswpi

Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα χρειαζόταν να αποδειχθεί η ιδιοκτησία ενός αρχαιολογικού χώρου ή ενός ιστορικού χώρου… Στην Ελλάδα όμως ήρθε το Κτηματολόγιο για να αμφισβητήσει ότι η Αρχαία Κασσώπη ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και το Ζάλογγο όπου δεσπόζει το μνημείο ανήκει στο Δήμο Πρέβεζας!

Κι όχι μόνο τα αμφισβητεί αλλά αναγνωρίζει ως νόμιμο ιδιοκτήτη των εκτάσεων αυτών άνω των 1.200 στρεμμάτων και μιας ακόμη που είναι υπό ανταλλαγή, την Ιερά Μητρόπολη της Πρέβεζας!

Η υπόθεση έχει πολύ μεγάλο παρελθόν και όπως προέκυψε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας θα έχει και μεγάλο μέλλον.

Το θέμα ανέκυψε με την ανάρτηση των χαρτών του Κτηματολογίου και εντοπίστηκε από τον Πρόεδρο της Καμαρίνας καθώς η Κοινότητα γνωρίζει και όλο το ιστορικό των τελευταίων δεκαετιών.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε αίσθηση η τοποθέτηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Πρέβεζας ότι τόσο για την ουσία όσο για την φρασεολογία του χρησιμοποίησε και δεν συνηθίζεται σε τέτοιες περιστάσεις.

Ο νομικός σύμβουλος χαρακτήρισε «μούφα» τους τίτλους που έχει καταθέσει η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου, υποστήριξε ότι «η εκκλησία είναι οργανωμένη ενώ εμείς είμαστε φωνή λαού που δεν εισακούεται» και αρκετά άλλα.

Στην ουσία τώρα το Κτηματολόγιο αποδέχθηκε τίτλους και έγγραφα που κατέθεσε η Μητρόπολη και έτσι αποδίδει την ιδιοκτησία της Αρχαίας Κασσώπης, του Ζαλόγγου όπου βρίσκεται και το μνημείο και την έκταση 25 στρεμμάτων των παιδικών κατασκηνώσεων ενώ μία ακόμη αγρόκτημα που διεκδικεί ο δήμος αποδίδεται σε ιδιώτη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δήμος είχε κάνει τις δικές του ενέργειες για τις δηλώσεις των επίμαχων εκτάσεων ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού είχε κάνει την δήλωση για την Αρχαία Κασσώπη.

Άλλες όμως οι βουλές του Κτηματολογίου…

Ποια θα είναι η αντίδραση; Ο Δήμος θα προχωρήσει σε ενστάσεις και αν αυτές απορριφθούν τότε θα ξεκινήσει ένας δικαστικός αγώνας ο οποίος θα είναι μακρύς, θα απαιτήσει πόρους και ανθρώπους που θα δουλέψουν συστηματικά για να αποδείξουν το αυτονόητο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ