Τους πρώτους 22 υποψηφίους παρουσίασε ο Σπύρος Ριζόπουλος

Τους 22 πρώτους υποψηφίους της παράταξής του παρουσίασε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» και υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος. Σχεδόν έξι μήνες πριν τις εκλογές του Μαίου, ο Σπύρος Ριζόπουλος, όπως ο ίδιος ανέφερε παρουσίασε το 40% του ψηφοδελτίου και όπως τόνισε αμέσως μετά τις γιορτές θα ακολουθήσει η παρουσίαση και νέων. Οι υποψήφιοι είναι και από τους τέσσερις νομούς, με τους περισσότερους να έχουν πολιτική αναφορά στο χώρο της κεντροδεξιάς. Ο επικεφαλής της παράταξης τους αποκάλεσε καθημερινούς ήρωες και είχε πολλά και καλά λόγια για τον καθένα. Η παρουσίαση δεν είχε το κλασικό χαρακτηριστικό του βιογραφικού..

Ο κ. Ριζόπουλος θέλησε να δώσει άλλη νότα, μιλώντας πιο προσωπικά για τον καθένα είτε επρόκειτο για κάποιους που γνώριζε από τα μαθητικά του χρόνια, είτε για ανθρώπους που γνώρισε τους τελευταίους μήνες και συστρατεύτηκαν μαζί του.

«Δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Είναι άνθρωποι από όλους τους χώρους, πετυχημένοι στον τομέα τους, γνωρίζουν τις δυσκολίες της ζωής και μάχονται καθημερινά… Γίνονται οι πρώτοι κοινωνοί της περιφερειακότητας, οι πρεσβευτές της παράταξής μας στην Ήπειρο.. Δηλώνω υπερήφανος που είναι μαζί μου», ανέφερε στην παρουσίαση και τόνισε ότι όλοι πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί τέλος στον πολιτικό ξεπεσμό της Ηπείρου, φράση που μπορεί να ερμηνευθεί ως έμμεση αιχμή προς την Περιφερειακή Αρχή.

Στα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνεται του πρώην δημάρχου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Σάκη Βλέτσα, που όπως είπε ο κ. Ριζόπουλος, «μέχρι και χθες το βράδυ δέχονταν πιέσεις να μην είναι σήμερα μαζί μας».

Επίσης στους πρώτους που ανακοινώθηκαν και ο Τάκης Παππάς, ο οποίος το 2014 είχε διεκδικήσει τον Δήμο της Πρέβεζας έχοντας την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση του Epiruspost σχετικά με την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να ανακόψει τα αντάρτικα σε όλη την Ελλάδα ο κ. Ριζόπουλος απάντησε ότι «εκείνοι που προσπαθούν να μας χαρακτηρίσουν αντάρτικο θέλουν να ανακόψουν την διεισδυτικότητά μας σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Είμαστε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.. Είναι αυτοκτονικό να ασχολείται κάποιος στην Αυτοδιοίκηση με κομματική στήριξη. Γιατί η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί αυτή την στάση δεν θα το αξιολογήσω… Έχει όργανα, ας ψάξουν να βρουν τι φταίει» ανέφερε ο κ. Ριζόπουλος.

Οι είκοσι δύο πρώτοι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν από τον Σπύρο Ριζόπουλο είναι οι ακόλουθοι:

 Νομός Άρτας

Δημήτρης Βασιλάκης, φαρμακοποιός

Χαράλαμπος Λιάσκας, ιδιωτικός υπάλληλος

Στάθης Νάνος, γιατρός

Μαρία Πανή, δημόσιος υπάλληλος

Γιώργος Φίλιππας, ελεύθερος επαγγελματίας

Νομός Θεσπρωτίας

Άννα Βέτου, επιχειρηματίας-παραγωγός αγροτικών προϊόντων

Σπύρος Βλάχος, επιχειρηματίας

Δημήτρης Γκαμπρέλας, επιχειρηματίας

Αντώνης Δημητριάδης, εκπαιδευτικός

Νομός Ιωαννίνων

Σάκης Βλέτσας, πολιτικός μηχανικός

Μαρίνα Καλιαμούρη, δικηγόρος

Νικολέττα Νικολάου, ιδιωτική υπάλληλος

Κωνσταντίνος Νούσιας, εκπαιδευτικός

Σάκης Παγωγός, επιχειρηματίας,

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, επιχειρηματίας

Μιχάλης Πνευματικός, ελεύθερος επαγγελματίας

Γιάννης Ράιδος, κτηνοτρόφος

Χρήστος Σλούτας, δημοτικός υπάλληλος

Σπύρος Υφαντής, εκπαιδευτικός

Νομός Πρεβέζης

Βασίλης Λιάλιος, επιχειρηματίας

Τάκης Παππάς, πολιτικός μηχανικός

Παρασκευή Τσιρώνη, κοινωνιολόγος

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ