Τον πρώτο ασθενή υποδέχθηκε το Πολυδύναμο

amiras_polidinamo1

Επίσκεψη στη Μονάδα του βουλευτή Γιώργου Αμυρά

Σε κανονική λειτουργία μπαίνει σιγά σιγά το Πολυδύναμο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα. Στους χώρους της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης επισκέφθηκε την Πέμπτη ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς.

Ο κ. Αμυράς συζήτησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Καρβούνη για όλα τα θέματα του νοσηλευτικού ιδρύματος ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και μίλησε με το προσωπικό που στελεχώνει το Πολυδύναμο.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • amiras polidinamo1

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • amiras polidinamo2

Η Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης, η πρώτη που λειτουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο, φιλοξενεί ήδη τον πρώτο ασθενή ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται και νέες εισαγωγές.

Ο κ. Αμυράς είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του και άκουσε από τον ίδιο τα καλύτερα τόσο για το πρόγραμμα όσο και για τις συνθήκες.

Η Μονάδα αποτελεί αποκεντρωμένη οργανική του Νοσοκομείου, με την επιστημονική ευθύνη του Ψυχιατρικού Τομέα και προϊόν συνεργασίας μεταξύ του ΕΣΥ του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ, όπως αυτό αποτυπώνεται και στο Μνημόνιο Συνεργασίας. Σε αυτήν μπορούν να απευθυνθούν χρήστες ουσιών και άτομα που έχουν προβληματική σχέση με το αλκοόλ όχι μόνο από την περιφέρεια της Ηπείρου αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα – καθώς υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης έως και 200 ωφελουμένων, μετά από παραπομπή από άλλο θεραπευτικό πρόγραμμα ή από άλλο φορέα υγείας ή με προσωπικό αίτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ