Τον Οκτώβριο οι πρώτοι εμβολιασμοί σε παιδίατροι

geniko emvolio

Στη μάχη του εμβολιασμού μπαίνουν και οι ιδιώτες παιδίατροι. Οι παιδίατροι αναλαμβάνουν τόσο το ενημερωτικό όσο και το πρακτικό μέρος της επιχείρησης, σύμφωνα τουλάχιστον με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας.

Έτσι και στην περίπτωση των παιδιών, τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι παιδίατροι οι οποίοι έχουν αναλάβει τόσο το ενημερωτικό μέρος όσο και το πρακτικό.

Οι εμβολιασμοί παιδιών αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Οκτωβρίου και από παιδιάτρους, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που τέθηκε από τους δημοσιογράφους, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι έχουν επιλυθεί τα διαδικαστικά και επιχειρησιακά θέματα για τους εμβολιασμούς παιδιών και από παιδιάτρους, στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Πώς θα γίνει η ένταξη των παιδιάτρων στο πρόγραμμα

Όπως είπε, εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για τους παιδιάτρους έτσι ώστε να απευθυνθούν στις αντίστοιχες ΥΠΕ, που ανήκουν τα ιατρεία τους και να υπογραφούν οι συμβάσεις.

Αυτό που εκκρεμεί, τόνισε, είναι μία νομοθετική διάταξη που θα εισαχθεί θα ψηφιστεί στη Βουλή, ώστε να διευκρινιστεί το θέμα της αμοιβής.

«Ο πρώτος εμβολιασμός πιστεύω θα γίνει το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου, όπως έχουμε ανακοινώσει», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ