Το ξεκαθάρισε πολλές φορές στην Άρτα!

pritanis arta

Τουλάχιστον δέκα φορές το ξεκαθάρισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Άρτα ότι δεν τίθεται κανένα θέμα μεταφοράς του Τμήματος Μουσικών Σπουδών!

Το είπε, το εξήγησε, το ανέλυσε με όλους τους τρόπους… Φυσικά δέσμευση για το τι θα συμβεί μετά από 15 χρόνια δεν μπόρεσε να αναλάβει.. Και ποιος θα μπορούσε να αναλάβει άλλωστε..

Για να πείσει τους Αρτινούς έφτασε στο σημείο να πει ότι στα Γιάννινα υπάρχουν ήδη τέσσερα τμήματα χωρίς κτιριακές υποδομές.. Δεν χρειάζεται να προστεθεί ένα πέμπτο!

Ο Πρύτανης κατέστησε σαφείς τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μονοτμηματικές σχολές και τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξουν συνέργειες και ενδυνάμωσή τους!

Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνεται η συνύπαρξη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και Εικαστικών σε μία σχολή..

Κάτι τέτοιο ήδη συμβαίνει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τα τμήματα Οικονομικών στα Γιάννινα και Λογιστικής της Πρέβεζας που λειτουργούν υπό μία Σχολή!

Όσο για την έδρα μιας ενιαίας σχολής Καλών Τεχνών αυτή είναι ανάλογη με την εκλογή του Κοσμήτορα.

Το τμήμα μουσικών σπουδών είναι χωροθετημένο, ξεκαθάρισε ο Πρύτανης και τόνισε ότι οι πραγματικοί κίνδυνοι αφορούν στη βιωσιμότητα των τμημάτων κι αυτή θα πρέπει να θωρακιστεί… Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ