Το Σούλι βλέπει… Εγνατία!

egnatia_souli_dromos1

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής ενός νέου οδικού άξονα, αυτού που συνδέει τον ιερό χώρο του Σουλίου με την Εγνατία Οδό. Πρόκειται για μία παρέμβαση που σχεδιάστηκε τα τελευταία χρόνια κι έρχεται να ικανοποιήσει ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων αλλά και να διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών. Το έργο με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ δημοπρατήθηκε πριν από έναν χρόνο περίπου και σήμερα προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Μέσω της παρέμβασης αυτής το Σούλι θα αποκτήσει ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στην Εγνατία, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Ελευθεροχωρίου Θεσπρωτίας.

Ο εν λόγω δρόμος συνδέει και εξυπηρετεί μετακινήσεις που γίνονται κυρίως από τον τοπικό πληθυσμό αλλά και για τουρισμό και αναψυχή προς τον ιστορικό χώρο του Σουλίου. Ειδικότερα, η οδική αρτηρία έχει ως αφετηρία την επαρχιακή οδό Αγίας Κυριακής – Πετουσίου σε απόσταση 5.2 περίπου χιλιομέτρων από τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Ελευθεροχωρίου, ενώ το πέρας της οδού εντοπίζεται στην Τ.Κ. Κουκουλιών του Δήμου Σουλίου.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • egnatia souli dromos1

Στην περιοχή υφίσταται σήμερα ένας και μοναδικός δρόμος, ο οποίος έχει αφετηρία τον οικισμό Γλυκής, για την πρόσβαση προς τον ιστορικό χώρο του Σουλίου.

Η κατασκευή ενός ‘’βόρειου’’ άξονα που παρέχει πιο γρήγορη πρόσβαση στην Εγνατία Οδό και κατ΄ επέκταση στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, όσο και την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, την Ηγουμενίτσα, θα δώσει την δυνατότητα αύξησης της επισκεψιμότητας στην ιστορική αυτή περιοχή.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • egnatia souli dromos2

Επιπλέον η κατασκευή του εν λόγω έργου θα διευκολύνει κατά πολύ την επικοινωνία των κατοίκων όλων των οικισμών του Σουλίου με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ