Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο

pneymatikoΤο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ετοιμάζει το Πνευματικό Κέντρο για το αμέσως επόμενο διάστημα παρουσίασε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μωυσής Ελισάφ. Εκδηλώσεις που χαρακτηρίζονται από την ποικιλία και έχουν ως αφετηρία τη συνεργασία με άλλους φορείς. Στην συνέντευξη παρευρέθηκε ο κ. Θανάσης Κοσμάς, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Λούτσα».

 Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

 «Γυναίκα»: του μόσχου το κλαδί και της ελιάς το φύλλο»

Τετάρτη 7 Μαρτίου, 9 μ.μ.

Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της συνοικίας ΛΟΥΤΣΑΣ του Δ. Ιωαννιτών διοργανώνει την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 και ώρα 9 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας με θέμα ” Γυναίκα, του μόσχου το κλαδί και της ελιάς το φύλλο “.

Τα αποτελέσματα της δημιουργικής συνάντησης ερασιτεχνών τραγουδιστών, χορευτών και παραμυθάδων παρουσιάζονται μέσα από μια μουσικοχορευτική εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη γυναίκα της παραδοσιακής κοινωνίας.

Ο προφορικός λόγος, τα δρώμενα και οι συμβολικές αναπαραστάσεις που θα παρουσιαστούν συνδέουν το νόημα των μηνυμάτων των παραμυθιών και των παραδόσεων με το χορό, που στην παράσταση διατηρεί μόνο τα συμβολικά του χαρακτηριστικά, ενώ τα τραγούδια, ακολουθώντας τον κύκλο της ζωής της γυναίκας, μας ταξιδεύουν στα χρονικά και τοπικά όρια της ελληνικής αγροτικής κοινωνίας.

Συμμετέχουν χορευτές και χορεύτριες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Λούτσα» και ο ηθοποιός Μιχαήλ Δουκάκης. Τραγουδούν η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, η Κατερίνα Κωνσταντίνου. Συνοδεύουν οι μουσικοί Αλέξανδρος Λιοκάτης (κλαρίνο), Φώτης Καραμπάς (βιολί), Γιάννης Λίτος (ακορντεόν), Κυριάκος Κατσαβός (Ποντιακή λύρα), Φώτης Παπαζήκος (λαούτο), Γιάννης Βάγιας (τουμπάκι), Δημήτρης Αρκουλής (τσαμπούνα), Αλέξανδρος Παπουτσής (Δραμινή λύρα), Σταύρος Παπαναστασίου και Πουλχερία Τσαβδάρη (κρουστά). Σκηνοθεσία: Πουλχερία Τσαβδάρη.

Τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Βασίλης Ράπτης.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Μαρτίου, 8 μ.μ.
Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»
Φεστιβάλ Χορωδιών

 

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η Πολιτιστική Λέσχη ΟΤΕ νομού Ιωαννίνων διοργανώνουν  το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου Φεστιβάλ Χορωδιών.

Συμμετέχουν:
Σάββατο 10 Μαρτίου 2012
Χορωδία Αρμονία Πρέβεζας
Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου
Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ ν. Ιωαννίνων
Χορωδία Καβάλας

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012
Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων
Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus

Ώρα έναρξης: 8 μ.μ.
Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»
Είσοδος ελεύθερη

 

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, 8. 30 μ.μ.

Πολιτιστικός Πολυχώρος Παλιά Σφαγεία

Κυριακές στο πανί

Walter Salles, Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας

(Diarios de Motocicleta)

Αργεντινή – ΗΠΑ – Χιλή – Περού – Βραζιλία – Γερμανία – Γαλλία – Ην. Βασίλειο, 2004, 126 λεπτά

Ο φοιτητής Che Guevara ταξιδεύει με τον φίλο του στην Λατινική Αμερική της δεκαετίας του 50 με την ίδια ειλικρίνεια, καθαρότητα και αποφασιστικότητα μπροστά στην αδικία και την καθημερινότητα, γνωρίσματα που δεν θα τον εγκαταλείψουν ποτέ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ