Το προφίλ των εταιριών που διεκδικούν τα πετρέλαια

PETELAIO_APΚαι στις τρεις περιοχές διεκδικεί συμμετοχή η άλλη ελληνική εταιρία στο χώρο των ερευνών υδρογονανθράκων που διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου, η Energean Oil & Gas.

Η συμμετοχή της έχει ως εξής:

1. Πατραϊκός

Energean Oil & Gas – Schlumberger – Trajan Oil

2. Ιωάννινα

Energean Oil & Gas – Schlumberger – Petra Petroleum

3. Κατάκολο

Energean Oil & Gas – Schlumberger – Trajan Oil

Η Energean Oil & Gas κάνει επίσης γνωστά για τους συνεταίρους της:

Schlumberger (www.slb.com)

H Schlumberger (NYSE:SLB) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών και τεχνολογίας στην αγορά υδρογονανθράκων, ενώ διαχειρίζεται ολοκληρωμένα έργα (integrated project management) για την παραγωγή και τη μεγιστοποίηση της απόληψης των αποθεμάτων σε μια ευρεία γκάμα πελατών στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Schlumberger διαθέτει γραφεία στο Houston (έδρα), το Παρίσι και τη Χάγη, ενώ απασχολεί 113.000 άτομα σε 85 χώρες. Για το οικονομικό έτος 2011 τα λειτουργικά της έσοδα ανήλθαν σε $39.54 δισεκατομμύρια.

Στις παραπάνω συμμετοχές η Schlumberger θα είναι ο technical partner.

Petra Petroleum Inc. (www.petrapetroleum.com)

Η Petra είναι Καναδική εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης πετρελαίου, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο. Η Petra διαθέτει επενδυτικό ενδιαφέρον για αναδυόμενες ή ανεξερεύνητες περιοχές κυρίως στη Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο και Βόρειο Αφρική. Η εταιρεία είχε υποβάλλει συμμετοχή και στον 2ο γύρο παραχωρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ διαθέτει εξειδικευμένη εμπειρία σε περιοχές με τα χαρακτηριστικά των Ιωαννίνων.

Trajan Oil & Gas (www.trajanoil.com)

Η Εταιρεία Trajan Oil & Gas δημιουργήθηκε το 2010 από τον κ. Michael Seymour (Director), γεωλόγο με 40ετή εμπειρία στον κλάδο και ιδιαίτερη γνώση της αντίστοιχης δομής της Ελλάδας. Η Εταιρεία έχει ως κύρια δραστηριότητα την έρευνα υδρογονανθράκων στην Κεντρική Ευρώπη και την κεντρική/ανατολική Μεσόγειο και διαθέτει μια κορυφαία ομάδα στελεχών με μακρόχρονη εμπειρία στον κλάδο.

Ο Michael Saymour ήταν επίσης ο ιδρυτής της Aurelian Oil & Gas, ενώ ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ανακάλυψης τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Αυστραλία με την εταιρεία Burmah Oil απ’ όπου και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στις αρχές του 1970. Μετά τη συνεργασία του με την Conoco και την Kerr McGee, ασχολήθηκε ενεργά με τις επιχειρήσεις ιδρύοντας την Moray Petroleum (εξαγοράστηκε από την Saxon), την Teredo Petroleum (εξαγοράστηκε από την Cairn), Medusa Oil & Gas (εξαγοράστηκε από την Ramco).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ