Το πέρασμα του κομήτη Neowise από τον ουρανό των Ιωαννίνων… Εντυπωσιακές εικόνες του Δημήτρη Ντάρα

komitis

Πανέμορφος ουρανός… Έναστρος… Και με έναν διαφορετικό επισκέπτη πάνω από τα Γιάννινα. Είναι ο κομήτης Neowise, που τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον και έχει χαρίσει εντυπωσιακά κλικ σε όλη την Ελλάδα.

Μαγευτικές εικόνες από το πέρασμά του στον έναστρο ουρανό την ώρα που η πόλη κοιμάται μοιράζεται μαζί μας ο φωτογράφος Δημήτρης Ντάρας.

Η φωτογράφηση, όπως λέει στο Epiruspost έγινε στις 16 Ιουλίου, στις τέσσερις με πέντε το πρωί.

Η τοποθεσία;

Το Μιτσικέλι, πάνω από τους Λιγκιάδες και με κατεύθυνση βόρεια, βορειοανατολικά.

Ο κομήτης με γυμνό μάτι μόλις που ήταν ευδιάκριτος.

Ο Δημήτρης Ντάρας άφησε το αυτοκίνητο στο τελείωμα του δρόμου και για να έχει το επιθυμητό κάδρο περπάτησε προς την κορυφή με υψόμετρο 1650 μέτρα.

«Δυστυχώς οι τελευταίες βροχές είχαν δημιουργήσει ένα πέπλο υγρασίας που εμπόδιζε την ορατότητα αλλά μετά από αρκετές προσπάθειες και ρυθμίσεις έβγαλα τις φωτογραφίες», σημειώνει!

«Απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και τεχνική αλλά παρόλα αυτά δοκίμασα και με κινητό  την αποτύπωση και με την κατάλληλή τεχνική και επεξεργασία  το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό»!

Η αποτύπωση του κομήτη θα είναι δυνατή από την περιοχή μας και τις επόμενες μέρες μεταξύ 4-6 το πρωί αλλά η φωτεινότητα του όσο πάει και θα μειώνεται!

Πως αισθάνθηκε ο Δημήτρης Ντάρας καταγράφοντας τα μοναδικά του κλικ..

«Το να βλέπεις τον κομήτη στον ουρανό είναι πραγματικά συγκλονιστικό! Αισθάνεσαι το σύμπαν και συνειδητοποιείς την μικροσκοπική σου διάσταση»!

Ο κομήτης Neowise με διάμετρο πέντε χιλιομέτρων, εντοπίστηκε τον περασμένο Μάρτιο από το ομώνυμο υπέρυθρο δορυφορικό τηλεσκόπιο της NASΑ.

Όταν πέρασε στο κοντινότερο σημείο από τον ήλιο (περιήλιο) αυξήθηκε εντυπωσιακά η φωτεινότητά του, λόγω ανάφλεξης των εξωτερικών στρωμάτων του και δημιουργήθηκε μια μεγάλη ουρά που τον καθιστά ορατό από τη γη.

Απολαύστε το πέρασμά του από τον ουρανό της πόλης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ